ΑΠΟΡΙΕΣ

 Γράφει ο Ιάσων Α.

Έχω μιαν απορία , γιατί ψαχνόμαστε με το ποιος ήταν ο πρωθυπουργός που είπε ότι κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα και δεν ψαχνόμαστε για τα άλλα που είπε ο κύριος Ζαν - Κλοντ δηλαδή , Ότι η Γαλλία και η Γερμανία βγάζανε τεράστια κέρδη από την Ελλάδα . Επίσης έχω άλλην μια απορία , αφού οι έλληνες είναι διεφθαρμένοι γιατί έκανε τόσες προσπάθειες να γίνει πρωθυπουργός λέγοντας τόσα ψέματα , δε μιλάω για τον σημερινό πρωθυπουργό αλλά για όλους όσους περάσανε συν αυτόν τον αρχηψεύτη .  
    Μήπως όλοι αυτοί που περάσανε ήταν τίποτε φτωχαδάκια και θέλανε να τα κονομήσουνε ; δεν νομίζω , ήταν όλοι τους ματσωμένοι χοντρά . Αν πάρουμε τον Καραμανλή τον εθνοσωτήρα όταν την κοπάνησε σαν Τριανταφυλλίδης με τις βαλίτσες γεμάτες λύρες ,απέκτησε μετά χωρίς να ασκεί κανένα επάγγελμα  δυό βαπόρια 16 χιλιάδων τόνων καινούργια . Δεν ξέρω αν σας λέει τίποτα αυτό . Μετά τον εθνοσωτήρα μας προέκυψε ο μεγαλύτερος λαοπλάνος της πολιτικής σκηνής , ο επονομαζόμενος Αντρίκος ο γιός της Μινέικο , το μεγαλύτερο λαμόγιο , ο γιός του ωχριά προς του .Μην μου πείτε ότι ήταν κανένα φτωχαδάκι ο Αντρέας , κοτζάμ...... καθηγητής πανεπιστημίου και μάλιστα οικονομολόγος ! κάτι θα είχε κονομήσει όλα αυτά τα χρόνια . Και άμα βάλεις και τις οικονομίες και του γιού του όταν δούλευε σαν οικοδόμος ή γκαρσόν ή έβαζε βενζίνη στα ΙΧ και το κυριότερο συν αυτά που βρήκε από τον πατέρα του , ήρθε πάμπλουτος από το αμέρικα . Ο Σημίτης , καθηγητής πανεπιστημίου και αυτός και οικονομολόγος . Πατέρας του , α ς π ρ ό σ ε χ α ν , σύζυγος της κόρης του Φιξ με βαπόρια  και άλλα χοντρά . Ματσωμένος και αυτός . Μ η τ σ ο τ ά  κ η ς τι να πεις γι αυτόν , ο πιο πλούσιος πρωθυπουργός της Ευρώπης χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ του . Καραμανλής ο νεώτερος με εκατομμύρια καταθέσεις στην αμερική πρίν γίνει πρωθυπουργός . Και ο Γιωργάκης ο νεώτερος , γιός της Τσαντ . Κονομημένος  από την δουλειά του σαν οικοδόμος μπογιατζής κτλ κτλ , κληρονόμος του πατέρα του , κονομημένου καθηγητή πανεπιστημίου κονομημένου πρωθυπουργού από τα τούβλα και τα πάμπερς του Κοσκωτά , από τις προμήθειες των F-16 και των φρεγατών κτλ κτλ .

  Όλοι αυτοί ήταν άνθρωποι οικονομικά άνετοι , για ποιον λόγο θα θέλανε να κυβερνήσουν μια διεφθαρμένη χώρα δεν μπορώ να το καταλάβω . Μήπως συμβαίνει το αντίθετο ; Μήπως ήρθαν για να διαφθείρουν αυτήν την χώρα και να την φέρουν σε αυτά τα οικονομικά χάλια που έχει τώρα . Δεν έχω καμία σχέση με την χούντα , εκείνα τα χρόνια ήμουν αριστερός τώρα δεν ανήκω σε κανένα κόμμα .Τους θεωρώ όλους υπεύθυνους για τα χάλια μας . Μπορεί να υπήρχε ασυδοσία επι της εποχής της αλλά πληθωρισμό δεν είχαμε . Στέλναν οι μετανάστες και στέλναν και οι 100 χιλιάδες έλληνες ναυτικοί . Το ΝΑΤ ήταν το πιο πλούσιο ταμείο , οι εργοδότες κατά πλειοψηφία  πλήρωναν το ΙΚΑ , κανένα ταμείο δεν ήταν ελλειμματικό από όσο γνωρίζω , πιθανόν να κάνω και λάθος , φακελάκι δεν υπήρχε στους γιατρούς , και επίσης το πολυτεχνείο ήταν από τα πέντε καλύτερα της Ευρώπης .Όλα αυτά μέχρι που μας ήρθαν οι σωτήρες μας . Διέλυσαν τα πάντα . Κάθε υπουργός παιδείας και μεταρρύθμιση . Οι γονείς για να κάνουν την ζωή των παιδιών τους ευκολότερη πληρώνουν να μάθουν οι κανακάρηδες τους , αγγλικά , γερμανικά , μουσική , χορό , αυτά που έπρεπε να τακάνουν στο σχολίο , φροντιστήρια για το πανεπιστήμιο , και μετά τους συνδράμουν για να ζήσουν , γιατί δεν βρίσκουν δουλειά . Τα ταμεία πτωχεύσαν γιατί οι εργοδότες δεν πληρώνουν τις εισφορές τους περιμένοντας τις ρυθμίσεις , και τελευταία παρουσιάστηκαν τα δομημένα ομόλογα , αν μπορεί να μου εξηγήσει κανείς τι σημαίνει αυτό .Τα νοσοκομεία διαλυμένα . Έχουμε την με την μεγαλύτερη αναλογία σε γιατρούς και την χειρότερη παροχή υπηρεσιών . Χωρίς φακελάκι πεθαίνεις . Οι γύφτοι με τις μερσεντές νοσηλεύονται με χαρτί απορίας , οι αλβανοί φέρνουν όλο το σόι τους ,τους λαθρομετανάστες τους νοσηλεύουμε δωρεάν , ο μόνος που πληρώνει είναι ο έλληνας και αυτός με καπέλο(φακελάκι) .
Τελικά είναι διεφθαρμένος ο λαός ή οι πολιτικοί μας . Ο λαός μαζόχας μπορεί να είναι , γιατί τους ψηφίζει ξανά και ξανά και αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης , διεφθαρμένος όχι . Διεφθαρμένοι είναι αυτοί που με τα ψέματά τους μας έφεραν σ' αυτό το χάλι , επίτηδες , για να τα κονομήσουν οι ευρωπαίοι και αμερικανό - εβραίοι τραπεζίτες και να καταστρέψουν την χώρα .
Ιάσων Α