ΔΗΜΑΡΑΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΕΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

‘’Αχ …. Γιάννη μου, Γιαννάκη μου, μπελά που βαλες, στο κεφαλάκι μου ….’’
Μονολογεί πλέον, σίγουρα, ο Γ.Α.Π., βλέποντας τον Γιάννη  Δημαρά, να προηγείται, όλων, για την περιφέρεια της Αττικής. Εισπράττοντας την … αντί – μνημονιακή του θέση, στο κοινοβούλιο .
Ο μαχητής Δημαράς, με τόλμη, είχε εκφράσει την διαφωνία του, μαζί με την Σακοράφα και τον Ορφανό. Διαφώνησε με το Δ.Ν.Τ. και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβερνώσας παράταξης …..
Τώρα, με το ρεύμα που έχει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δίνει προς το ΠΑΣΟΚ, μια απάντηση . Βροντοφωνάζοντας και αυτός, μαζί με τον λαό, την αντίθεση του, για το ιστορικό ξεπούλημα της χώρας .
Ένα ξεπούλημα, που έγινε τελείως αβίαστα . Χωρίς την επίπονη, αλλά σίγουρα πιο σωτήρια, αναζήτηση, μιας..........
άλλης λύσης, από αυτή που τόσο εύκολα προσέφυγε ο Πρωθυπουργός, ικανοποιώντας μεν τα συμφέροντα, που εκφράζουν τους γνωστούς ‘’σκοτεινούς’’ κύκλους, των Η.Π.Α. , εκφράζοντας όμως και τα βαθειά του, φίλο-Αμερικανικά αισθήματα .
Ως γνήσιο τέκνο της Αμερικής (έστω της διασποράς) και της Μάργκαρετ Τσαντ . Λύσεις ; Και αν υπήρχαν … Ουκ ολίγες .
Πρώτα – πρώτα, προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση . ‘’ Ή με στηρίζετε, να σταθώ οικονομικά στα πόδια μου, ή καταρρέω και σαν ντόμινο παρασέρνω και σας μαζί μου … Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και μετά όλους …’’ Βρήκε στρωμένη άρνηση προς όλα, η Μερκελ . Αφού η λύση του μνημονίου, είχε συζητηθεί με τους Αμερικανούς, μήνες πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου . Γι’ αυτό και βρήκε έδαφος, η κυρία αυτή, για να κάνει όλα εκείνα τα κουφά, απέναντί μας ….
Τάχα εκβιάστηκε ο Γιώργος ….
Λες και δεν τα ξέρουμε και τα άλλα, με τον Τοτο .
Δεν ήθελε Ευρωπαϊκή στήριξη ; Υπήρχε η Ρώσικη συνεργασία, που ξεκίνησε (όσο ήταν ακόμα … ξεκούραστος) ο Καραμανλής …. Δίνανε λεφτά οι Ρώσοι . Όπως και οι Κινέζοι . Μας δάνειζαν, με 1.5 – 2 % .
Όμως, αδιαφόρησε η κυβέρνηση . Γιατί οι δεσμεύσεις , υπέρ του Δ.Ν.Τ. ήταν σαφείς. Και δεν γινόταν αλλιώς . Η μαμά (Αμερικα) θα τους τραβούσε το αυτί . Και σε λίγους μήνες, θα τους ‘’φύτευε’’ … Καραντζαφερη . Που όλα τα ξέρει . Για όλα έχει λύσεις, ο Γιώργος …
Από τέτοιους … μυαλοπώληδες πια, η Ελλάδα χορτάτη .
Γεμάτη η ιστορία μας, από  Καρατζαφερηδες. Δυστυχώς και από … Π.Α.Π. Φιλοβρετανοί κάποτε, φιλότουρκοι παλαιότερα, Ενετό-φιλοι, Αμερικανόφιλοι … Δουλο – φιλοι . Ένα περιβόλι η ιστορία μας . Με αγκυλωτές περικοκλάδες και δύσοσμες τσουκνίδες … Που προσπαθούν να πνίξουν τις ανθοστόλιστες συστάδες της .
Θα το πληρώσει το Δ.Ν.Τ. Ο Παπανδρέου . Και το ΠΑΣΟΚ . Η ιστορία μας, η σύγχρονη, τους το φυλάει … Κι αυτή τη φορά θα έχουμε μνήμη .
Ο κόσμος, στις 7 του Νοεμβρη, θα τους δείξει, πως όσο κουτόχορτο και αν προσπαθούν  να τους σερβίρουν , έμαθε πια και δεν μασαει …
Ρίχνει λεφτά το ΠΑΣΟΚ τώρα. Και η κυβέρνηση, τα σπρώχνει χοντρά, για να προβάλλει τους υποψηφίους της . Είναι που δεν έχουμε λεφτά .
Είναι που οι φτωχά αμειβόμενοι  και συνταξιούχοι και τα φετινά Χριστούγεννα, χωρίς δώρο, θα τα περάσουν … Επειδή το κράτος, δεν έχει λεφτά …
Επειδή το κράτος, τα σπρώχνει – μέσω ΟΠΑΠ και όχι μόνο – στα παπαγαλάκια, της έντυπης και της ηλεκτρονικής δημόσιο-αρπαχτής, για να μην γράφουν και να μην μιλανε, από τα μέσα που εργάζονται ….
Τα σπρώχνει, για να προβάλλει τους υποψηφίους της  ….. Μπας και …. Σπάσει ο διάολος το πόδι του  …. Αμ δε, ξύπνησε κι αυτός και προσέχει ….
Ναι Γιάννη ;  Φίλε Δημαρά, έτσι δεν είναι ; Τώρα θα δεσμευτείτε . Και εσύ και ο Μάκης (Γιομπαζολιάς) και όλοι σας . Ότι ούτε μετά τις εκλογές ΔΕΝ θα συνεργαστείτε με όποιον και με ό,τι, θυμίζει μνημόνιο .
ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ .
Γιατί πια έχουμε καεί απ’ το χυλό και φυσάμε και τα παγάκια ….
ΛΥΣΙΑΣ