για τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για ακόμα μια φορά εμείς οι εργαζόμενοι γίναμε μάρτυρες και ταυτόχρονα θύματα της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας. Βία που ασκήθηκε κατά συμβασιούχων εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού που απολύονται τις επόμενες μέρες και που παραμένουν απλήρωτοι για 2 χρόνια. Βία κατά εργαζόμενων που διεκδικούσαν τη δουλειά τους και το αυτονόητο δικαίωμα να πληρώνονται τους μισθούς τους. Φαίνεται όμως ότι δεν αρκούσε η καταστολή κατά των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, έπρεπε αυτή ......να στραφεί και κατά των εργαζόμενων των ΜΜΕ (τεχνικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ) που κάλυπταν τα γεγονότα αλλά και αργότερα κατά των ανέργων μεταλλεργατών της ζώνης του Περάματος έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους-ένστολους των σωμάτων ασφαλείας για να τους υπενθυμίσουμε ότι απέναντί τους δεν βρίσκονται οι απλήρωτοι συμβασιούχοι, ούτε οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που τη νοιώθουν στο πετσί τους και οι ίδιοι.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που δεν διστάζει να καταφύγει στην κρατική καταστολή προκειμένου να υπηρετήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου. Είναι φανερό, ή ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι, δεν πρόκειται να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιήσουν, στη συνείδησή τους, την αντιλαϊκή πολιτική τους. Με τον αγώνα τους θα την ανατρέψουν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ                             ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ