ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Φιάσκο η «επένδυση» στον Αστακό!!!


Γράφει ο Μαγια


Το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στον Αστακό απέσυραν οι επιχειρηματίες από το Κατάρ. Σε επιστολή τους προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, οι Άραβες αναφέρουν ότι δεν τα βρήκαν οι δύο εταιρείες που συμμετείχαν στην κοινοπραξία. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι η βιωσιμότητα  της όλης επένδυσης. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, επισημαίνουν ότι, η συγκεκριμένη επένδυση ήταν ιδιωτική και δεν εμπεριέχεται στο Μνημόνιο Επενδυτικής Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα στη Νέα Υόρκη μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ.
Η απόλυτη δικαίωση του «Ελληνικού Καφενείου», που πρώτο από όλα τα Μεσα, διαδικτυακά και συμβατικά, απεκάλυψε, στις αρχές Μαίου, πως η πολυδιαφημισμένη επένδυση των αράβων στον Αστακό δεν ήταν παρά «φύκια για μεταξωτές(τοξικές) κορδέλες(βόμβες)…»
Γράφαμε, τότε (Διάβασε εδώ), επί ...........λέξει: Ανθρακες, ή ακριβέστερα τοξικός ο «θησαυρός» της πολυδιαφημισμένης επένδυσης των αράβων στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Κόλαφος για την αρμόδια υπουργό και «πρωθιέρεια» της πράσινης ανάπτυξης, Τίνα Μπιρμπίλη. Ο διακεκριμένος  επιστήμονας, τ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημ. Παπανίκας, «θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και αποκαλύπτει ότι, η περιοχή του Αστακού, προορίζεται από τους άραβες για πεδίο δοκιμών περιβαλλοντικών «βομβών»(!!!), ενώ καταρρίπτει τον ισχυρισμό για τη δημιουργία 1500 θέσεων εργασίας, παραπέμποντας σε επίσημο έγγραφο, που τις υπολογίζει μόνο σε 140!!!
Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους του Αστακού, τα Μέσα, τις οικολογικές οργανώσεις, τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ υπήρξαν και ενστάσεις  εντός της κυβέρνησης, για λόγους περιβαλλοντολογικούς, τους οποίους είχε διατυπώσει και η Τίνα Μπιρμπίλη. Επόμενο ήταν να συνειδητοποιήσουν οι επιχειρηματίες από το Κατάρ ότι, η Ελλάδα είναι ευρωπαική χώρα και να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους…