Η ΕΡΤ ΔΕ ΒΡΗΚΕ… ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΣ

 Γράφει ο Κων/νος Μαργαρίτης

Παρακολουθώ την κυβέρνηση του ‘’πρωθυπουργού του εξωτερικού’’ κ. Γιώργου Παπανδρέου να μη μπορεί να βρει βηματισμό και στελέχη να επανδρώσει τον κρατικό μηχανισμό. Θα σταθώ σήμερα στην ΕΡΤ. Ακέφαλη, άνευρη, χωρίς στόχευση, απλά εξυπηρετεί τα σχέδια του κομματικού μηχανισμού! Θέλω να αναφερθώ στις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων, που επί χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις έργου. Δεν υπήρχαν γι’ αυτούς Σαββατοκύριακα, αργίες, απεργίες. Πιστοί στο καθήκον, προσπαθούσαν για το καλύτερο. Ήρθε η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους απέλυσε. Χωρίς αποζημίωση, δίχως ευαισθησία και αγωνία για το πως θα επιβιώσουν.
Αν ρίξετε μια ματιά στις εξωτερικές παραγωγές, θα διαπιστώσετε οτι αυξήθηκαν. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι όλοι εμείς οι έλληνες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούμε τα χρέη που ...........
θα δημιουργηθούν. Αντί να γίνει χρηστή διοίκηση και περιορισμός των δαπανών, η σπατάλη θα εκτοξεύσει σε υψηλά επίπεδα το έλλειμμα. Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και της ΕΤ-3 σε τι θα φανούν χρήσιμες; Πότε θα δουλέψουν με το προσωπικό που υπάρχει και θα αποφασίσουν να κάνουν διοίκηση; Αντικαταστάθηκαν σχεδόν όλοι οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών με υψηλές τηλεθεάσεις. Που είναι η πετυχημένη ‘’Αθλητική Κυριακή’’; Που είναι το πρόγραμμα για την τηλεοπτική περίοδο 2010-2011; Θα μου πείτε, οτι μόλις βρουν πρόεδρο θα φτιάξουν και πρόγραμμα! Μέχρι τότε ας ανατρέξουμε στο ‘’opengov’’ για να δούμε τις υποψηφιότητες!
Αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου, της προχειρότητας και της ασυνέπειας! Ακόμη και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν είμαστε ικανοί να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε! Ξέρει όμως η κυβέρνηση να αυξάνει το ΦΠΑ, να νεκρώνει την αγορά και να δημιουργεί ανέργους. Ανάπτυξη και χρήση των νέων τεχνολογιών πότε θα κάνει; Μάνατζερ πότε θα προσλάβει;
Ανησυχώ για την προβληματική ΕΡΤ Α.Ε. και προτείνω λύσεις άμεσες και στρατηγικές: Αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού, διάρθρωση του προγράμματος, συνεργασία με ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις, αγορά ταινιών της τελευταίας πενταετίας, έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών, δελτία ειδήσεων με αντικειμενική ματιά και κυρίως σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας! Οι εξωτερικές παραγωγές να σταματήσουν, γιατί τα studios της ΕΡΤ είναι τελευταίας τεχνολογίας. Τα άτομα με αναπηρία να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρατική τηλεόραση, όπως και ο απόδημος ελληνισμός.
Η τρόικα ας ασχοληθεί πιο σοβαρά με τα κρατικά κανάλια, ενώ και η νέα διοίκηση, όποτε προκύψει, ας αποφασίσει να κάνει πράξη τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Ο έλληνας φορολογούμενος δεν αντέχει άλλη οικονομική επιβάρυνση! Απαιτεί έγκριτη ενημέρωση και αισθητική στην ψυχαγωγία του.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ