ΤΑ ΕΠΤΑ … ΥΠΟΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ … ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
 
Το σκηνικό ίδιο . Ίδιοι και οι πρωταγωνιστές .
Το κλίμα και αυτό ίδιο . Το έργο, παλιό, χιλιοπαιγμενο ….
Με πολλά όμως δραματικά στοιχεία, διανθισμένο . Που θύμιζαν ταινία Ξανθόπουλου με Μάρθα Βουρτση .
Μόνο στη διάθεση των θεατών, εντοπίστηκε η διαφοροποίηση ….
Έντονα πια επιφυλακτική και βαθειά ειρωνική ….
Ενώ μια απορία, κυριάρχησε , στην σκέψη όλων …. Γιατί επτά ; Κακός αριθμός, για … ‘’Θίασο’’. Ξέραμε μέχρι τώρα , τις … 7 αδελφές . Τους κολοσσούς των πετρελαϊκών τραστ.
Τώρα μας συστήσανε και τους επτά ‘’εκπροσώπους’’ του …. ΟΠΑΠ .
Μιας  και από τα έσοδα αυτού του οργανισμού, συντηρούνται τα κανάλια και τα αφεντικά τους . 3,5 δις ευρώ, δόθηκαν, το 2009, για … κρατική διαφήμιση . Λες και έχει ανάγκη, η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, η ο ΟΠΑΠ, από διαφήμιση ….
Χαρίζονται λεφτά, για ευνόητους λόγους  …..
Ζούμε σε καιρούς … ‘’στρατευμένης’’ δημοσιογραφίας . Όχι όμως στο πλευρό του πολίτη και του πλουραλισμού, αλλά στο πλευρό των συμφερόντων, που δια μέσου του ΟΠΑΠ, εξαγοράζουν μια ......σιωπή ! για να μην πω μια συνεργασία ….
Δεν έχω κάτι με τους συναδέλφους . Προς θεού . Έγκριτοι όλοι . Αλλά γιατί δέχτηκαν μόνο επτά να είναι . Και στου Μαξίμου ; Γιατί όχι στο Ζάππειο και από όλα τα μέσα ενημέρωσης ; Ακόμα και από τα blog’s  που κάνουν  μια έντιμη αποστολή ενημέρωσης . Και υπηρετούν τίμια το βάρος που έχουν αναλάβει να σηκώσουν …..
Απλά, το θέμα είναι ένα . Γιατί μόνο επτά ; Και γιατί μόνο ο ηλεκτρονικός τύπος και όχι η έντυπη δημοσιογραφία ; Επειδή οι βασικοί μέτοχοι των μεγάλων συχνοτήτων, … ‘’τυγχάνει’’ να είναι, εκτός από εργολάβοι και επιχειρηματίες, και οι εκδότες των εφημερίδων ;
Γιατί δεν κλήθηκαν, δημοκρατικά, όλοι οι διαπιστευμένοι  δημοσιογράφοι, των νόμιμων μέσων ενημέρωσης ; Φοβηθήκαν οι … οικοδεσπότες, τις …. αγενείς  ερωτήσεις ;
Ε, δεν μένει παρά να μάθουν όλοι από … σαβουάρ – βιβρ, μήπως και προσεχώς τους  καλέσουν όλους . Σε μια πιο … δημοκρατική μάζωξη …..

ΛΥΣΙΑΣ