‘’ΡΑΜΠΕΝΑ ΚΑΡΙΜ’’ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
 
Μετά τους αστακούς, ήρθε και η … βαρυστομαχιά του Αστακού ….
Τους έπεσε βαριά βλέπετε η αστακοφαγιά, που πραγματοποιήθηκε, για να εορταστεί το γεγονός αυτής της μεγααααλης επένδυσης ….
Αστακοί λοιπόν, καραβίδες, χαβιάρια και ένα σωρό … καλούδια, για να γλεντήσουν την συμφωνία … και πλάι σ’ αυτά και η κρασοκατάνυξη, που θα τη ζήλευε και ο θεός Διόνυσος ακόμα ….
Βλέπετε το κοράνι, σε τέτοιες γιορτές δισεκατομμυριούχων, κάνει κι αυτό τα … στραβά μάτια, στις ανάλογες οινοποσίες ….
Τους στομάχιασαν λοιπόν, τα … επινίκια τραπεζώματα και οι βαρύγδουπες δηλώσεις, περί επιτυχίας της κυβέρνησης, που καταφέρνει τάχα, να προσελκύει τέτοιους ισχυρούς επενδυτές .
Μας έχει πια, μάθει το ΠΑΣΟΚ, από ...........τέτοια, από γιορτές , από φαμφάρες και από φανταχτερές μεγαλοστομίες .
Από τις πλαστικές σημαιουλες, των πάλε ποτέ συγκεντρώσεων του αείμνηστου, μέχρι τα πλαστικά όνειρα για ‘’το καλάθι της νοικοκυράς’’ και τα ‘’περήφανα γηρατειά’’.
Τόσες πια εικονικές πραγματικότητες, ούτε ο Χάρι Ποτερ, δεν τις έχει σκαρφιστεί .
Είναι οι άνθρωποι πρώτοι, πρώτοι και αμίμητοι ….
Η Ν.Δ. πήγε, στα πεντέμισι της χρόνια, να τους μιμηθεί και έφαγε τα μούτρα της, έγινε ρόμπα ….
Πήγε να …ξεπατικώσει τους πρωτοπόρους ….
Γίνονται αυτά ; Να τώρα ταλανίζεται, με την κατηγορία (Βατοπεδι – ομόλογα – C.4.I. κ.α.) για …κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας . Καλά να πάθει …
Για Κατάρ λοιπόν, η …‘’κατάρα’’ ήρθε με την δυσπεψία των φανταχτερών δηλώσεων της κυβέρνησης .
Γιατί όμως ; Γιατί κανανε πίσω, οι άνθρωποι αυτοί, που μας αγαπούν και μας εμπιστεύονται ( τρομάρα μας !) Γιατί απέσυραν την συμφωνία συνεργασίας, όταν ΑΥΤΟΙ, τόσο πολύ την θελανε ;
Τι πρόεκυψε ; Η … ‘’οργισμένη’’ δήλωση του υπουργού επικρατείας κ. Παμπουκη, με προβλημάτισε ….
Εστερειτο μέτρου και διπλωματικής συμπεριφοράς. Εστερειτο ψυχραιμίας και σοβαρότητας σε ουσιαστικό επίπεδο. Ενώ περιείχε μόνο ασάφειες. Έδειχνε ύφος, ενοχλημένου, που προσπαθεί να κρύψει δική του ευθύνη… Έδειχνε να… επιτίθεται, αμυνόμενος .
ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ από την πραγματικότητα ;  Θεός και η ψυχή του ….
Το θέμα είναι ότι για κανένα λόγο οι Άραβες, δεν θα έκαναν πίσω, γιατί αυτή την επένδυση την ήθελαν, το άνοιγμα προς τη χώρα μας το ζητούσαν χρόνια τώρα . Γιατί μας αγαπανε .
Λένε Γιουνανιν ( Έλληνες ) και στάζει το στόμα τους μέλι . Γνωρίζω πολύ καλά ….
Άλλωστε αυτοί είχαν το πάνω χέρι στην επένδυση . Δεν μπορεί το 33% να κουνηθεί στο 67%
Για να μην μας τρελαίνεις με τα δικηγορίστικα  σου κύριε Παμπουκη . Από το 33% το ένα μέρος, το μικρότερο, ανήκε στον όμιλο Κοπελούζου . Το υπόλοιπο, σε off shore εταιρεία .Η οποία άγνωστο σε ποιον ανήκει . Εμείς βέβαια, γνωρίζουμε, πολύ καλά ….
Και ο ….  Νοών νοειτω . Όμως, έτσι απλά να κάνουμε μια, υπόθεση . Και τελείως αθώα, να ερωτήσουμε, ο κύριος Νίκος Παπανδρέου, που συμμετείχε, σε όλες τις επαφές, με ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ήταν παρών ; Τι τον ενδιέφερε η συνεργασία της Ελλάδας, με το Κατάρ ; Ως απλός πολίτης ;
Μα και γω, απλός πολίτης είμαι, αλλά δεν κουνήθηκα από την Αθήνα, έκατσα εδώ στ’ αυγά μου … μην μου … καεί η ομελέτα ….
Η δική σας ομελέτα, γιατί κάηκε ; Γιατί ο αδελφός Νικολάκης, δεν άφησε την Ελληνική αποστολή, ούτε λεπτό ; Γιατί μετακινήθηκε η κυρία Λούκα Κατσελη, σε άλλο υπουργείο ;
Ποιους ενοχλούσε άραγε, η συναρμοδιότητα της ; Ποιανού είναι η off chore εταιρεία, που ‘’σάλταρε’’ με τις απαιτήσεις της και με τις διεκδικήσεις της τους φίλους Καταριανούς ;
Που ΘΕΛΑΝΕ σαν τρελοί την επένδυση…
Μήπως ο Νίκος Παπανδρέου, που ήταν πανταχού παρών, γνωρίζει τον ιδιοκτήτη ; Κύριε Παμπουκη, για δες στην γωνιά, ερχόμαστε ;
Στο Κατάρ, σε τέτοιες  περιπτώσεις λένε ‘’Ραμπενα Καριμ . Μους αουζιν ουαχεντ? Μους αουζ ασαρα ‘’ … Δηλαδή, ‘’ Ο θεός είναι ελεήμων . Δεν θέλουν μια ; δεν θέλω δέκα ‘’ ….
Έτσι για να μπαίνουμε και στην νοοτροπία κάποιων φίλων λαών, που μεν μας πάνε, μας αγαπανε, αλλά δεν θα απολέσουν και την αξιοπρέπεια τους, την διαπραγματευτική  τους ικανότητα, επειδή κάποιοι …. ‘’συνομιλητές’’ είναι αδηφάγοι, αχόρταγοι και για προσωπικά τους οφέλη, καταβροχθίζουν ακόμα και τον Αστακό …. Με η χωρίς μακαρονάδα .

ΛΥΣΙΑΣ