Σε κλοιό ειρηνιστών η Ανδραβίδα, για την ακύρωση της ελληνοισραηλινής άσκησης

Γράφει ο Καφενόβιος

Σε εξέλιξη η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ σε περιοχές της Πελοποννήσου και του Ιονίου, με κέντρο εξόρµησης το αεροδρόµιο Ανδραβίδας. Αποτελεί το δεύτερο σκέλος της άσκησης «Μίνωας», που έγινε στο Αιγαίο µε µαχητικά και διεκόπη λόγω της δολοφονικής επίθεσης ισραηλινών κοµάντος σε πλοία ,που µετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.  
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην περιοχή είναι δρακόντεια, εξαιτίας της παρουσίας των ισραηλινών πιλότων, που διαμένουν στις εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης στη Διασπορά Κυλλήνης.
Κόμματα και ειρηνικές οργανώσεις έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους την σφοδρή αντίθεσή τους στην παρουσία ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ηλεία.
«Είναι πρόκληση για το λαό η ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή – στήριξη  της ΝΔ να προχωρά σε κοινές ασκήσεις με........... το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας», τονίζει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το ΚΚΕ, καλώντας «το λαό του Μοριά να ξεσηκωθεί. Να πάρει μέρος στην κινητοποίηση της Τρίτης (σήμερα) στην Ανδραβίδα, που εξελίσσονται οι ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, ν’ απαιτήσουμε ν΄ ακυρωθεί αμέσως αυτή η προκλητική άσκηση».