Το γλυκό της ημέρας: Τούρτα Κέικ σοκολάτας


Υλικά...



Για το κέικ

1 φλ. Νερό

125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

40 γρ. κακάο

300 γρ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  κοσκινισμένο

1 κ.γλ σόδα 

440 γρ.  ζάχαρη

2 αυγά

125 γρ. κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

Για την κρέμα

100 γρ. βούτυρο μαλακό

500 γρ. τυρί κρέμα

320 γρ. ζάχαρη άχνη

½ φλιτζάνι κακάο  κοσκινισμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε δυο ταψάκια 18 cm  φούρνου στρογγυλά και στρώνουμε με λαδόκολλα, πυθμένα και τοιχώματα.

Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό,το βούτυρο και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε στο μίγμα με τα στερεά υλικά το μίγμα του κακάο. Ανακατεύουμε μαλακά.  Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια . Ενώνουμε τα δυο μίγματα  και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το μίγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κέικ.

Αποσύρουμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε. Μόλις  κρυώσουν εντελώς κόβουμε το κάθε κέικ στη μέση οριζόντια.

Για την κρέμα: χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα και το  μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και τη κοσκινισμένη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα.

Συναρμολόγηση της τούρτας : σε μια μεγάλη πιατέλα τοποθετούμε ένα κομμάτι κέικ πάνω απλώνουμε κρέμα  συνεχίζουμε με δεύτερο κομμάτι κέικ, μετά κρέμα, πάλι  κέικ, κρέμα, κέικ και τελειώνουμε με κρέμα.