”Νέα Μεταπολίτευση” και Αυτοδιοικητικές εκλογές

 Γράφει ο Μιχάλης Κατρίνης

Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου είναι ισοδύναμα πολιτική και αυτοδιοικητική.
Όχι βέβαια γιατί τα κομματικά επιτελεία θα περιμένουν με αγωνία το χρώμα του χάρτη για να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των επιλογών τους, ούτε γιατί τα αποτελέσματα θα γίνουν, αναπόφευκτα, αντικείμενο ποικίλων σχολιασμών και ερμηνειών
Αλλά, κυρίως, γιατί στις 7 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν αντιλήψεις και πολιτικές συμπεριφορές που θα αξιολογηθούν από τους πολίτες για το πόσο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των καιρών.
Η ΄΄νέα μεταπολίτευση΄΄ , που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος σηματοδοτείται από τη νέα δομή της αυτοδιοίκησης, με αυξημένες αρμοδιότητες εγγύτερα στον πολίτη.
Κατοχυρώνεται από τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις του δημοσίου βίου.
Θεμελιώνεται από τη νέα αντίληψη σχετικά με το ρόλο του κράτους, τη λειτουργία των θεσμών, την ίση μεταχείριση προσώπων και ομάδων, τις δίκαιες πολιτικές επιλογές έναντι όλων.
Χαρακτηρίζεται από μια.............
διαφορετική λειτουργία του πολιτικού συστήματος , χωρίς εξαρτήσεις και την μόνιμη παραλυτική απειλή του πολιτικού κόστους
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου οι πολίτες απαιτούν να εκφραστεί η νέα πολιτική αντίληψη και λειτουργία και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όσο οι πολίτες βλέπουν ως εκφραστές της ΄΄νέας μεταπολίτευσης΄΄, μόνο τους πρωταγωνιστές των αντιλήψεων που, σε πολιτικό, συντεχνιακό, κοινωνικό επίπεδο, οδήγησαν την κατάσταση στα σημερινά δεδομένα , η απογοήτευση και η αποχή του από τα κοινά θα επιτείνεται.
Γι αυτό στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης κρίνεται επιτακτική η συμμετοχή και η ανάδειξη ενός ανθρώπινου δυναμικού που θα κινείται στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της νέας εποχής. Αποτελεί απαίτηση των πολίτων, των καιρών και (θα έπρεπε ) των πολιτικών κομμάτων.
Μιχάλης Κατρίνης
Βουλευτής ΠαΣοΚ Ηλείας