Καλύτερα να μας κυβερνούν οι Μ.Κ.Ο παρά οι Κ.Ο.

 Γράφει ο Νίκος Δ.

Την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες αποδεικνύει το έργο των Μ.Κ.Ο και οι φωνές των πολιτών που δυστυχώς πέφτουν στο κενό. Τι προστασία θα προσφέρει η κυβέρνηση για τον ελληνικό λαό όταν πάει να καζινοποιήσει την Ελλάδα; Πώς θα προστατέψει τους πολίτες, όπως  θέλει να λέει; Γιατί έκανε δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων αφού δεν είχε σκοπό να ακούσει τους πολίτες αλλά μόνο τους επιχειρηματίες του κλάδου;

Ας ελπίσουμε ότι η δύναμη των Μ.Κ.Ο θα φέρει αποτελέσματα. Αφού η κυβέρνηση επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά το λαό, σε λίγο καιρό θα κορυφωθεί πόλεμος όλων εναντίον ΠΑΣΟΚ.

Οι επιπτώσεις της «νομοθετικής πρωτοβουλίας» της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι θα είναι σοβαρές κι......... επώδυνες. Η κοινωνία θα υποφέρει από πλήθος εθισμένων τζογαδόρων, ανθρώπων μη παραγωγικών στο κοινωνικό σύνολο με αποτέλεσμα το ραγισμένο γυαλί του κοινωνικού ιστού να κινδυνεύει να θρυμματιστεί.

Τόσο καιρό από τη μία οι πολίτες εκφράζουν τους φόβους, την αγωνία και τις πραγματικές συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών για την κοινωνία αλλά και για την ελληνική οικονομία, όλα αυτά που κάνει ότι δε βλέπει η κυβέρνηση, και από την άλλη το «αφελές» ΠΑΣΟΚ επιμένει να μας επιβάλλει τη νέα κουλτούρα τζόγου. Ο τζόγος όμως δε διαφέρει πολύ από άλλες μορφές εξάρτησης. Ίσα-ίσα, επειδή δεν είναι χημική ουσία όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ξεγελά και κυριεύει ιδιαίτερα τους νέους και τους ευάλωτους πολίτες.

Ο τζόγος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναπτυχθεί σαν ένα κομμάτι του καθημερινού τρόπου ζωής στην Ελλάδα. Τζόγος υπάρχει νόμιμος και ελεγχόμενος. Το μόνο πρόβλημα είναι ο παράνομος, από τον οποίο και πρέπει το κράτος να προστατέψει τους πολίτες. Είναι υποχρέωσή τους. Επειδή όμως δε βλέπουμε να κάνουν τίποτα για αυτό, ας ελπίσουμε ότι από τις συνεχείς προσπάθειες των Μ.Κ.Ο και των πολιτών που αντιδρούν θα εισακουστούν έστω και την τελευταία στιγμή τα πραγματικά αποτελέσματα αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Κάποια στιγμή θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να μας ακούσει.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει Λας Βέγκας. Δεν το επιτρέπει ούτε η κουλτούρα μας, ούτε ο τρόπος ζωής μας, ούτε η οικονομική μας κατάσταση.

Ας στηρίξουμε λοιπόν τις μαχόμενες Μ.Κ.Ο για το μέλλον μας. Και μια που στην ημερίδα του ΥΠΟΙΚ για την «επιλεκτική» ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημόσιας διαβούλευσης η κυβέρνηση σε μας κάλεσε, ενημερωτικά διεξάγεται Ανοιχτός Διάλογος με πρωτοβουλία της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα του «Διοικητικού Συμβουλίου Σπύρου Μπρούσκαρη» του «Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά» & ώρα 18.00-21.00. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και για τους πολίτες και για την κυβέρνηση (εάν δεήσει να ενδιαφερθεί), όπως αρμόζει σε κάθε εκδήλωση που αφορά τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως η νομιμοποίηση του ανεξέλεγκτου τζόγου που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όχι όπως έκανε η κυβέρνηση στη δική της ημερίδα και κλεισμένων των θυρών μεταξύ συνήθων υπόπτων και απουσία λαού.

Νίκος Δ.