Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό


Αυτοκίνητα  χωρίς οδηγό  ετοιμάζει η Google και κάνει... test– drive στην Καλιφόρνια.

Τα αυτοκίνητα θα κινούνται  μόνα τους και θα πηγαίνουν τους... οδηγούς  στον προορισμό τους,  ενώ εκείνοι θα ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το δρόμο. Θα μπορούν  να τηλεφωνούν, να γράφουν  ή να βλέπουν ταινία κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Στόχος της Google είναι να σταματήσουν τα τροχαία δυστυχήματα και να αλλάξει ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο...


Το κάθε όχημα  χρησιμοποιεί μια σειρά από κάμερες, ραντάρ, χάρτες και άλλες τεχνολογίες προκειμένου να εντοπίσει τα εμπόδια και να οδηγηθεί χωρίς ατύχημα στον προορισμό του.

Σύμφωνα με τη Google, τα αυτόματα αυτοκίνητά της έχουν ήδη δοκιμαστεί στους πολυσύχναστους δρόμους της Καλιφόρνια, σε εθνικές οδούς, γέφυρες, πέρασαν ακόμα και από την LombardStreet στο Σάν Φρανσίσκο και έχουν ήδη διανύσει πάνω από 225.000 χιλιόμετρα.

 Η ασφάλεια ήταν η πρώτη προτεραιότητα στις δοκιμαστικές βόλτες. Όλα τα αυτοκίνητα είχαν πάντα οδηγό ο οποίος μπορούσε να έχει τον έλεγχο του οχήματος με μια απλή κίνηση, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.