Ο …Τροικανός Κουτρουμάνης και τα 660 εκατ. ευρώ, που παραμένουν στα αζήτητα!!!

Γράφει ο Καφενόβιος

Λεφτά υπάρχουν, αλλά λείπουν οι... υπογραφές, γράφει φαρδιά-πλατιά το «Βήμα», αποκαλύπτοντας ότι, κοινοτικά προγράμματα ύψους 660 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας παραμένουν στα αζήτητα!!!
Συγκεκριμένα, 11 εγκεκριμένα προγράμματα από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. «Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν». Ταυτόχρονα, «λιμνάζουν» στο ειδικό «αποθεματικό απροβλέπτων» του υπουργείου Ανάπτυξης επί σειρά ετών 220 εκατ. ευρώ από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην παρούσα οικονομική κρίση.
Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Τη στιγμή μάλιστα, που είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας τους τελευταίους μήνες του 2010, καθώς ο ΟΑΕΔ μετά βίας διασφαλίζει τις παροχές του Οκτωβρίου, ενώ το ΙΚΑ, που οφείλει σημαντικά ποσά από εισφορές προς τον Οργανισμό, βρίσκεται επίσης σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο πρώην πράσινος εργατοπατέρας και νυν αρμόδιος υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, που ξεπούλησε και την ψυχή του στον.......... νεοφιλελευθερισμό, φέρει τεράστια ευθύνη για τα λιμνάζοντα 660 εκατ. καθώς έχει …αράξει (από ανικανότητα;…), λειτουργώντας πλέον ως …παρατηρητής. Πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, έφερε εις πέρας την (βάρβαρη) αποστολή του, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των δυνάμεων οικονομικής κατοχής, που για τις υπηρεσίες του τον τίμησαν, προάγοντας τον σε αναπληρωτή υπουργό…