Της γιαγιάς μου το smirting

 Γράφει η Αργυρούλα

Η γιαγιά μου η Αργυρούλα, είναι μια καθώς πρέπει κυριούλα, η οποία κουβαλάει στην γέρικη πλάτη της 89 χρονάκια και τα τελευταία 5 έτη κοιμάται με κείνον τον Γερμαναρά τον αλήτη - τον Αλτσχάϊμερ- ο οποίος της έχει πάρει κυριολεκτικά τα μυαλά.
Η μόνη της διασκέδαση είναι η τηλεόραση και η εβδομαδιαία βόλτα στο ΚΑΠΗ του χωριού με τα άλλα τα κορίτσια τα συνομήλικα.
Ααααα ξέχασα να σας πω ότι η γιαγιά μου είναι μανιώδης καπνίστρια και αυτή την αγάπη της για το τσιγάρο την κληρονόμησα κι εγώ. Γιαγιά και εγγονή λοιπόν καπνίζουμε σαν άντρες αράπηδες.
Επίσης ξέχασα να σας πω και κάτι ακόμη. Αυξήσαμε το καπνίζειν και το ντουμανιάζειν από τότε που αλλάξαμε πολίτευμα και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, από τότε που ανέλαβε τα ηνία του καραβιού ο α-ΓΑΠ-ημένος γιός του Αντρέα.
Όσο της κόβει την σύνταξη, τόσο περισσότερο καπνίζει η γιαγιά μου. Κι επειδή δεν της κόβει και πολύ-ένεκα το Αλτσχάϊμερ- κάθεται όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση. Αγαπημένη της εκπομπή είναι η «Μαριλίζα η αντικαπνίστρια».
Σήμερα όμως την καλή μου την γιαγιά δεν την βλέπω καλά. Από την ώρα που είδε στο πρωινό του MEGA την Μαριλίζα να συνομιλεί με τον Καμπουράκη, έγινε άλλος άνθρωπος, σαν να ξανάνοιωσε. Χώρια που ντύθηκε πιο νεανικά για να πάει στο ΚΑΠΗ.
Για πού ετοιμάζεσαι γιαγιά της λέω;
Πάω για smirting, μου απαντά με ύφος.
Τι είναι αυτό ρε γιαγιά; Καμιά καινούρια εξέταση θα κάνεις; Δεν νοιώθεις καλά; Τι έχεις; Μίλα μου.
Ανόητη Αργυρούλα, μου λέει, είδες τι παθαίνεις που δεν ...........
βλέπεις τηλεόραση; Αμάν, σκέφτηκα, την χάνουμε την γιαγιά.
Θα ξαναθυμηθώ τα νιάτα μου λέει η γιαγιά. Και μη με καθυστερείς γιατί με περιμένουν στο ΚΑΠΗ για smoke και flirting. Τι είναι τούτο ρε γιαγιά; Μην με τρελαίνεις άλλο.
Η κυβέρνηση, λέει η γιαγιά, έχει βαλθεί να μας παντρέψει εμάς τους συνταξιούχους. Κι όχι μόνο θα μας παντρέψει αλλά θα μας αφήσει να ζήσουμε και λίγα χρόνια ακόμη παραπάνω.
Άκου σχέδιο που έχουν τα σαΐνια του Πα-ΣΟΚ. Θέλουν να μας κόψουν το καπνίζειν γιατί λέει δεν κάνει καλό στην τσέπη μας και στην υγεία μας. Αλλά μέχρι να μας το κόψουν λέει, θα βγαίνουμε όξω από το ΚΑΠΗ να καπνίζουμε.
Κι εδώ είναι το MEGA σχέδιο της κυβέρνησης. Όσοι λέει καπνίζουν έξω από το ΚΑΠΗ, έχουν πολλές ευκαιρίες για φλερτ, τουτέστιν σώζεις την υγεία σου και κάνεις και γνωριμίες.
Σύνθημα μας; Κάνε κι εσύ ένα smirting, μπορείς.
Και κάθομαι και σκέφτομαι πόσο τυχερή είναι η γιαγιά μου που θα ζήσει έναν MEGAλο έρωτα όξω από το ΚΑΠΗ.
Υ.Γ. Βρε όξω από δω που θα μου την πεθάνετε την γιαγιάκα μου.
Αργυρούλα