Και εντούτοις κάποιοι γνωρίζανε

Η διαφθορά έχει διαβρώσει τα πάντα και η φυσική συνέπεια ήταν η παρακμή. Που είναι όμως σήμερα όσοι γνώριζαν; Σε ποια λαγούμια είναι κριμένοι;

Γράφει ο Αλκιμος

Τα όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία τριάντα τουλάχιστον χρόνια, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ζούμε όμως σήμερα το τέλος ενός κύκλου, όπως κάποιος από τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης,  είχε προβλέψει πριν από 16 χρόνια; Η Ελλάδα ήταν τότε ακόμα στα φόρτε της και ετοιμαζόταν να παίξει μάλιστα ρόλο πρωταγωνιστικό στα Βαλκάνια. Τι γνώριζε τότε ο Χαραλαμπίδης που δεν το γνώριζαν οι άλλοι «πατερούληδες» του έθνους; Προσέξτε τι δήλωνε το 1996 ο έντιμος αυτός πολιτικός στο βίντεο στο τέλος.:
 «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» δηλώνει ο θυμόσοφος λαός μας, και όντως έτσι είναι. Όσα έχει ακούσει ο λαός και όσα έχουν δει τα μάτια της τελευταίας τουλάχιστον γενιάς των Ελλήνων, δεν ήταν δυνατόν να τους αφήσουν αλώβητους. Η κάθε γενιά μεγαλώνει και διαμορφώνει χαρακτήρα ανάλογα τα πρότυπα που τίθονται μπροστά της. Ποια ήταν τα πρότυπα των τελευταίων τριάντα τουλάχιστον χρόνων;
Δεν θέλω να αναφερθώ εδώ σε ονόματα. Ας .............
σκεφτεί ο καθένας μόνος του. Ένας τέτοιος όμως ρεαλιστικός αναλογισμός θα κάνει τον κάθε λογικό (αν υπάρχει ακόμη) άνθρωπο ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ. Ναι, να τρομάξει, γιατί τα «πρότυπα» αυτά αποτελούσαν σε άλλες εποχές το ποιο απεχθή περιθώριο… Τι να πιάσει κανείς και τι να αφήσει: Την πολιτική, την τέχνη, την επιστήμη, την εκκλησία, τους ανθρώπους της πληροφόρησης και των γραμμάτων; Όπου και να αγγίξει κανείς λερώνεται. Όχι ότι δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν στους χώρους αυτούς αξιόλογοι άνθρωποι, κάθε άλλο. Αυτοί όμως που γίνονται πρότυπα, είναι αυτοί που αναδεικνύονται! Και αυτοί ήταν τα «κατακάθια» της κοινωνίας, γι’ αυτό και η κοινωνία σήμερα φανερώνει αυτόν τον …αντικατοπτρισμό.
Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την σημερινή κατάσταση χαρακτηριστικά, είναι: ΠΑΡΑΚΜΗ!
Τα μεγάλα λόγια και οι παλικαριές για δήθεν ξεσηκωμό, δεν έχουν δυστυχώς σήμερα αντίκρισμα σε καθαρές ψυχές, όπως είχε σε άλλες εποχές. Το αντίκρισμα αυτό λέγεται ΗΘΙΚΗ, λέγεται ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Και αυτές είναι σήμερα ΑΓΝΩΣΤΕΣ λέξεις. Ναι, εκεί κατάντησαν τον Έλληνα. Έναν λαό με τόσο πεσμένο ηθικό, όσο δεν υπήρξε ούτε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας ή της κατοχής.
Ήταν όμως αυτό όντως το τέλος ενός κύκλου ή μήπως η κατάσταση που επικρατεί αποτελεί μέρος ενός σχεδίου στρατηγικών στόχων; Ίσως κάποιοι εδώ να αρχίσουν πάλι να φωνάζουν: Συνομωσιολογίες…συνομωσιολογίες! Ας ανοίξουν όμως αυτοί επιτέλους τα μάτια τους και πάνω απ’ όλα το …μυαλό τους, για να δουν, πως οι πρώτοι που το φωνάζουν αυτό και ξεσηκώνουν τα πλήθη, είναι οι ίδιοι οι συνωμότες!!!
Η αλήθεια είναι πως ο εχθρός βρίσκεται εντός των τυχών, και στον λαό έχει ριχτεί η …φόλα της υπερκατανάλωσης και της ξέφρενης λαγνείας, ώστε να μπορούν οι λεηλατητές να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.
Όσο και αν φωνάζουν λοιπόν κάποιοι από εμάς, ο απλός πολίτης δεν αντιδρά, διότι είναι …απασχολημένος. Στην πόρτα είναι κρεμασμένη η ταμπελίτσα, που γράφει: Please do not disturb!