Φούρας καίει Κατσικόπουλο – «πάτο» ο υποψήφιος της ΝΔ…

Γράφει ο Μαγια

Τάραξε τα νερά στην Πάτρα η πρώτη δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές, που διενεργήθηκε από την VPR-C, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Καταποντίζεται ο εκλεκτός της Ρηγίλλης υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Χριστόπουλος (3,5%), ενώ ο Δημ. Κατσικόπουλος (ΠΑΣΟΚ), χάνει στον δεύτερο γύρο από τον Γιάν. Δημαρά (στηρίζεται από ΣΥΝ και ΔΑ), ο οποίος φέρεται να  συσπειρώνει τις δυνάμεις του αντι-Μνημονίου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Δημ. Κατσικόπουλος, πέραν της δυσαρέσκειας για την κυβερνητική πολιτική εισπράττει και την παταγώδη αποτυχία της απερχόμενης δημοτικής αρχής Φούρα καθώς το 77% των πατρινών εμφανίζεται δυσαρεστημένο!...
Κερδισμένος εμφανίζεται, ο Γ. Δημαράς, ο οποίος διατηρεί τις δυνάμεις, που είχε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (19,7%) στον πρώτο γύρο. Επιλέγεται δε τόσο από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, αφού στην.........
παράταξή του έχουν προσχωρήσει δύο πρώτης γραμμής γαλάζια στελέχη, η δημοτική σύμβουλος Λένα Καλεντζιώτη και ο πολιτευτής Γ. Σιγαλός.

Ειδικότερα, στο ερώτημα, «αν είχατε να επιλέξετε για δήμαρχο στο νέο δήμο Πατρέων, εσείς ποιον από τους παρακάτω θα ψηφίζατε;», απάντησαν:

Κατσικόπουλος Δημήτρης 21,8%
Δημαράς Γιάννης 19,7%
Πελετίδης Κώστας (ΚΚΕ)5,2%
Χριστόπουλος Κώστας 3,5%
Αϊβαλής Δημήτρης (έτερος γαλάζιος υποψήφιος)1,5%
Πατούχας Χρήστος (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) 1,3%
Άλλος 0,3%
Δεν έχω αποφασίσει 12,5%
Δεν θα ψηφίσω 3,8%
Λευκό/Άκυρο/Κανένα 20%
Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ 10,3%
Επίσης, στο ερώτημα, «ας υποθέσουμε ότι δεν εκλέγεται δήμαρχος στον α’ γύρο και στο β’ γύρο βρίσκονται αντίπαλοι ο Γιάννης Δημαράς και ο Δημήτρης Κατσικόπουλος. Ποιον είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», απάντησαν:
Κατσικόπουλος Δημήτρης 24 %
Δημαράς Γιάννης 32%
Κανέναν από τους δύο 23%
Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ 21%