Προς Ραγκούση Επιστολή

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 19,05

στο ΚΕΠ Περιστερίου, Εθνάρχου Μακαρίου 44.

Η εικόνα μέσα στο ΚΕΠ:

Υπάλληλοι : 2

Πολίτες : -0-

Μπαίνω στο ΚΕΠ για μια θεώρηση γνήσιου υπογραφής, όπως και ο αμέσως πριν από μένα ηλικιωμένος κύριος. Και οι δύο ζητούσαμε γνήσιο υπογραφής, που σημαίνει έλεγχος ταυτότητας, σφραγίδα, και υπογραφή του υπαλλήλου. Συνολικός χρόνος 10 δευτερόλεπτα κάθε περίπτωση.

Η υπάλληλος όμως μας κόβει τη φόρα, λέγοντάς μας ότι θεωρήσεις για γνήσιο υπογραφής γίνονται μέχρι τις επτά η ώρα.

Το ωράριο της υπηρεσίας έληγε στις οκτώ, και επαναλαμβάνω μέσα στο ΚΕΠ δεν υπήρχε κανένας άλλος πολίτης για να εξυπηρετηθεί.

Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών, αν γνωρίζω καλά, τα ΚΕΠ είναι δικής σας αρμοδιότητας, και είναι για την εξυπηρέτηση (;;;;) του πολίτη.

Αλλά για τι είδους εξυπηρέτηση μιλάμε όταν στην πιο απλή διαδικασία και την περισσότερο συνηθισμένη της έχουμε περιορίσει το χρόνο που την προσφέρουμε;

Ούτε φούρνος είναι για να περιμένουμε να ..........
πυρώσει, ούτε ατμομηχανή που πρέπει να σηκώσει ατμό και δεν προλαβαίνει.

Απλά οι υπάλληλοι περιμένουν να περάσει η ώρα τους χωρίς να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται, να εξυπηρετούν τον πολίτη.

Έτσι έχουν απαξιωθεί οι υπηρεσίες σας, έτσι έχουν ξεχαρβαλωθεί οι μηχανισμοί της δημόσιας διοίκησης, έτσι έχουμε καταντήσει τριτοκοσμική χώρα και μόνο οι πολιτικοί της διαγκωνίζονται για τα αξιώματα και την κουτάλα όπως πάντα, «για το καλό του τόπου».

Με τέτοιες υπηρεσίες δεν είναι να απορεί κανείς γιατί επενδυτές υπάρχουν μόνο στα όνειρα των εκάστοτε κυβερνώντων.



Υ.Γ.

Όσο για κείνη τη δήλωσή σας «όποιος εθνικώς ανεύθυνα λέει κάτι ενάντια του μνημονίου να φέρει πάραυτα 110 δισεκατομμύρια στη χώρα», που με τόσο τσαμπουκά εκστομίσατε σε κανάλι προ ημερών, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το 110 δις δεν τα δημιούργησαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τους οποίους «στεγνώνετε» μέρα με τη μέρα, αλλά εσείς οι πολιτικοί που ρίξατε τα αποθεματικά των ταμείων στο Χρηματιστήριο, στα δομημένα και μη ομόλογα, στις παχυλές αμοιβές και τα μπόνους των πάσης φύσεως «κολλητών» και «κουμπάρων», στις άνομες προμήθειες αμυντικών και υγειονομικών δαπανών , στα υπερτιμημένα έργα ολυμπιακά και άλλα.

Όμως εκεί δεν αγγίζετε, δεν ψάχνετε τους υπευθύνους γιατί κάνει «τζιζ».

Δημήτρης Κακογιάννης