Π-Ε-Ρ-Ι-Φ-Ε-Ρ-Ε-Ι-Α-Ρ-Χ-Η-Σ

 Ελλην Φορολογούμενος

Στο προφίλ και τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώνει ένας Καλλικρατικός περιφερειάρχης , και λέω Καλλικρατικός γιατί δεν θα είναι κανονικός , ρέγκιουλαρ που λέμε αλλά θα είναι περιφεριαρχάρα με τα ούλα του , έτσι λέει ο νόμος .
Διάβασα το νόμο, που θα επιφέρει επανάσταση  στην διοίκηση της χώρας  και έτσι θα σταχυολογήσω τα θετικά που θα φέρει κι αυτός ο νόμος
  1. επιτέλους δίνει αρμοδιότητες μπας και βρει κατι να κανει ο Ψωμιαδης και ΔΕΝ τον βλέπουμε κάθε πρωί στον Αυτιά ,να τοποθετείται επί παντός  επιστητού.
  2. Δεν θα χρειάζεται να ψάχνουμε για λαμόγια μακριά , θα βρίσκονται στη δική μας περιφέρεια , ένα τσιγάρο* δρόμο , που λέει ο λόγος .
  3. Το Κατινάκι που φοβόταν ότι είχε μεγάλη περιφέρεια , τώρα δεν θα ανησυχεί , γιατί ο Κικίλιας θα έχει μεγαλύτερη .
  4. Ξεσκαρτάρει το υπουργικό συμβούλιο ,αλλά και τα κομματικά consiliums .Τα βαρίδια και οι ενοχλητικοί  πηγαίνουν  , περιφέρεια. (βλ. Φασούλας ,  Τατούλης κλπ).
  5. Βρήκαμε μια καινούργια λέξη με..........
    πολλά γράμματα στην κρεμάλα Π-Ε-Ρ-Ι-Φ-Ε-Ρ-Ε-Ι-Α-Ρ-Χ-Η-Σ , δεκατέσσερα γράμματα , αυτό που το βάζεις ;
  6. Βάζουμε στην καθημερινότητά μας μια νέα πράγματα νέα λέξη και νέα έννοια   , την περιφέρεια που μέχρι τώρα για αυτή τη λέξη είχαμε άλλη ερμηνεία , όχι τόσο υψηλού περιεχομένου .
- * αλήθεια τώρα που η Ξενογιαννακοπούλου απαγόρεψε , το τσιγάρο πως θα μετράμε αποστάσεις ; Τίποτα δεν σκάφτονται όταν λαμβάνουν αποφάσεις οι υπουργοί πλέον !