Η απαξίωση του «Καλλικράτη» και οι εκ Πατρών ευχαριστίες …

Γράφει ο Μαγια

  Με τα …δεύτερα κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη το ΠΑΣΟΚ

καθώς ο «Καλλικράτης» απαξιώνεται από τα ίδια τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης!

Οι …παίκτες της «πρώτης ομάδας», που γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια, κινδυνεύουν τώρα να μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος, μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ωστόσο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά και κυρίως προς τα αριστερά, ώστε να εξισορροπηθεί το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη. Στήριξη σε Καμίνη και Μπουτάρη για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ανανεωτική Αριστερά και στήριξη στον Τατούλη (το άνοιγμα προς τα δεξιά)...
Υπό εκκρεμότητα παραμένει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου έχει κλείσει το θέμα, όπως είπε ο Θ. Τσούρας. Πρόκειται για τον καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ηλία Μπεριάτο, που διδάσκει και..........
στο εξωτερικό (Παρίσι) και η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αφού προηγουμένως επιλυθούν κάποια τυπικά, απ΄ό,τι τουλάχιστον λέγεται, κωλύματα. Πάντως η υποψηφιότητα Μπεριάτου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς και ήδη ο Μάκης Φόρτες κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Επίσης εκκρεμούν οι επιλογές σε 16 δήμους, όπου είναι σε εξέλιξη τοπικές δημοσκοπήσεις, ενώ σε 130 δήμους δεν πρόκειται να δώσει το ΠΑΣΟΚ κεντρική στήριξη.

Στην Πάτρα, ο Δ. Κατσικόπουλος, που φερόταν να διεκδικεί το χρίσμα «μόνο για την περιφέρεια Δ. Ελλάδας» με δήλωσή του ευχαριστεί «τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Πρωθυπουργό, για την τιμή που του έκανε». Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Δ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα. Τουλάχιστον αυτοί έχουν το «γνώθι σαυτόν»….

Κλαίει με μαύρο δάκρυ ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος, που δεν κατάφερε να «εξαργυρώσει» με το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη τις διευκολύνσεις, που παρείχε στους άραβες επενδυτές στον Αστακό…

Τώρα, πάντως, αποκαλύπτεται και ο βρόμικος ρόλος των γνωστών χαλκείων, που εμφάνιζαν ως υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Πατρέων διάφορους απίθανους τύπους, ακόμη και τον …διασκεδαστή του Φούρα, Α. Σκαρμέα.

Η υποψηφιότητα του Κατσικόπουλου, μηδενίζει τις ελάχιστες πιθανότητες του εμφανιζόμενου ως ανεξάρτητου υποψηφίου Γιαν. Δημαρά, εξ ου και η δηλητηριώδης δήλωσή του ότι, «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζει το Δήμο Πατρέων ως κομματικό φέουδο και ως χώρο αποκατάστασης στελεχών της που τερμάτισαν τον πολιτικό τους βίο σε άλλες θέσεις».
Με την υποψηφιότητα Κατσιφάρα και την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στη Βουλή της Μαρίας Κυριακοπούλου, που είναι πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Αχαίας.