‘Αλεξ Ρόντος: Ο παράξενος ταξιδιώτης.


 Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Συνοικέσιο ήταν τελικά. Για τον ξαφνικό «ομοφυλοφιλικό» έρωτα μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας ο λόγος.  Προξενητής ο γνωστός εκ του αμαρτωλού του παρελθόντος επί κυβερνήσεων του ολίγιστου Σημίτη κ. Άλεξ Ρόντος. Πρόκειται για τον αντιστοίχου της πρωθυπουργικής μας εθνικής συνείδησης Ελληνοαμερικανό μετανάστη, ο οποίος κατά την καθημερινή φυλλάδα του μονοπύθμενου μαουνιέρη επισκέφθηκε με άκρα μυστικότητα τον κ Γεώργιο Παπανδρέου στην Πάρο, για να συμβεί ευθύς αμέσως και σε διάστημα μικρότερο των εικοσιτεσσάρων ωρών το εξής: Ο αιφνιδιασμός των ανωτάτων στελεχών του ΥΠΕΞ ακόμη και εκείνου του ανεκδιήγητου Δρούτσα από την απροσδόκητη ανακοίνωση της επίσκεψης Νιετανιάχου στην Ελλάδα ως άμεση απάντηση στην επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του στο Ισραήλ. Προφανώς για να ολοκληρωθεί η γαμήλια τελετή υπό τις ευλογίες και των δύο θρησκειών αλλά: Δεν θα αναλωθώ με τους κινδύνους που μας έχει άνευ αποχρώντος λόγου εκθέσει ο γάμος αυτός γιατί έχουν επαρκώς αναλυθεί από μια σειρά εξαιρετικών ειδικών της διεθνούς πολιτικής.

Επανέρχομαι ωστόσο ως προς τις συνέπειες επειδή παραλείφθηκε η πλέον ουσιώδης. Αυτή που παραπέμπει στον άνθρωπο της σκιάς όπως τον χαρακτηρίζει ο κατά κανόνα άριστα πληροφορημένος συνάδελφος Κώστας Μπετεινάκης..  Τον κ Άλεξ Ρόντο.. Τον .........
διπλωμάτη εκ προσωπικοτήτων η προηγούμενη παρουσία του οποίου στις κυβερνήσεις Σημίτη είχε προκαλέσει βάναυσα το κοινό αίσθημα αφού ο τύπος μας αφίχθη αν όχι ακριβώς από το πουθενά εκ της Τανζανίας. Το ίδιο κάνει. Και μάλιστα δια μέσου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δίχως να γνωρίζει ούτε την καλημέρα στα Ελληνικά.

Παρ’ όλα αυτά και σε χρόνο ρεκόρ εδραιώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε η φήμη του να προηγείται πάντα της παρουσίας του επειδή: Επανήλθε ξανά ως ένα αόρατο επιτελικό στέλεχος στο  ΥΠΕΞ επί του οποίου εγκαταστάθηκε εκ νέου μυστηριωδώς για να δραστηριοποιηθεί στο πλευρό Παπανδρέου του «μικρού». Αθόρυβα όμως τούτη την φορά. Ήδη από κοινού με την κ. Μαρινέλλα Κοππά ενεπλάκη στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις (περί ποίου αντικειμένου άραγε) με την Τουρκία ενώ η εν λόγω συνεργάτης του στις αντίστοιχες με τα Σκόπια επί της ονομασίας της γείτονος χώρας φυσικά. (αυτής που σε δέκα χρόνια θα είχε ξεχαστεί)!.. Τα αποτελέσματα της εμπλοκής του αυτής ήταν τα αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΞ να πληροφορηθούν από τις εφημερίδες την ύπαρξη μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας για τα Σκόπια. Μακεδονία του Βαρδάρη. Η σκοτεινή του διαδρομή εμφανίζεται ανάγλυφα από τον Δημήτρη Κωσταντακόπουλο στο περιοδικό Επίκαιρα. «Ο κ. Ρόντος πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες Αμερικανικών και Ισραηλινών συμφερόντων επιχειρήσεις διεθνώς και κυρίως στα Βαλκάνια, εναντίον της Ρωσίας στον Καύκασο αλλά και την Μέση ,Ανατολή κάνοντας ευρύτατη χρήση του ονόματος Παπανδρέου!!».. Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα προσθέτω εγώ της κατά του Μιλόσεβιτς επιθετικής στροφής της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που την επικύρωσε  προσκαλώντας μετά του ξεπεσμένου τέως των Σέρβων Καρατζόρτζεβιτς την τότε Σέρβικη αντιπολίτευση στο Καβούρι. Και μεθ’ υπερβάλλοντα ζήλου, αυτός ο πολιτικά αχρείος, είχε αποκαλέσει την βασιλική μαϊμού Μεγαλειότατο!! Είχε και φυσικά έχει τόσο διεισδύσει υπό την Ελληνική διπλωματική ιδιότητα (κρατήστε το αυτό) στην Βαλκανική αλλά και στην Καυκασία ώστε τρεις μήνες προ του πολέμου στην Γεωργία τον προέβλεψε πρώτος αυτός από τους Τάϊμς. Τέτοιας ποιότητας και τόσης οξυδέρκειας άτομο!! Όχι η CIA δεν είχε καμιά ανάμιξη σε αυτά.. Απλώς ο δικός μας νους πλάθει μύθους.

Ως εκ τούτων και δοσμένου του φιάσκου του Αμερικανολακέ Σακασβίλι στην Γεωργία οφείλουμε άπαντες να ανησυχούμε. Επειδή εξ όσων διαφαίνονται το περιφερόμενο τσίρκο που ονομάζεται κυβέρνηση δεν μας υποθήκευσε μοναχά στους διεθνείς τοκογλύφους αλλά μηχανορραφεί για τα χειρότερα. Και για όσους δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς εννοώ, θα το κάνω λιανά. Υποθέστε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας ποια ακριβώς αξιοπιστία ή υπόληψη διαθέτει μια χώρα στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα έναντι χωρών όπως η Σερβία που διάκεινται φιλικά προς αυτή, όταν εν ονόματι του υπουργού εξωτερικών της, αναμιγνύεται ένα υψηλόβαθμο τότε στέλεχός της ενεργά, στην ανατροπή του λαοπρόβλητου ηγέτη της.  Και πέρα και πάνω απ’ όλα ποια η διαμορφωθείσα γνώμη μιας υπερδύναμης, της Ρωσίας, όταν ένα κράτος τόσο μικρό, όπως  η Ελλάδα, προέβη στην περίπτωση της Γεωργίας σε μια τόσο μεγάλη απάτη εναντίον της. Εγώ στην θέση των Ρώσων θα με είχα αυστηρά τιμωρήσει και για να μην έχει συμβεί, σημαίνει ότι επιλέγουν ακόμη το είδος της τιμωρίας μας!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr
Να ευχαριστήσω τον δικηγόρο κ.Χρυσομάλλη ο οποίος σε mail που μου απέστειλε μου περιγράφει σχεδόν δικαιώνοντάς  τις αόρατες κυβερνητικές επεμβάσεις στα διοικητικά εφετεία της Αθήνας σε σχέση με μια υπόθεση προσφυγής για την έκτατη εισφορά. Τον βεβαιώ ότι η επόμενη ανάρτησή μου θα αναφέρεται σε αυτό.