3η Σεμπτέμβρη:

Κάποιος γιορτάζει κι ησυχάζει,
κάποιος γιορτάσει μα το βρήκα..
 Ειν’ το ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ήμαρτον Ήλιε σοσιαλιστικέ.… Για την εξακολουθητικά και επί ματαίω βλάσφημη και συκοφαντική αναφορά μου στο όνομα ενός φιλέλληνα πρωθυπουργού. Του Γεωργίου ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου. Ου γαρ έβλεπα τι ο άθλιος ποιούσα και κυρίως ποιον τη συνοδεία ποιών επιδίωκα βίαια να επαναφέρω ως πρόβατο απολωλό επί των εντός της δίκαιας τάξης πραγμάτων σου.

Ουδέποτε φαντάστηκα ότι η εν λόγω αστραφτερή προσωπικότητα θα βραβευόταν για τις άοκνες προσπάθειές του στην αποτροπή της πτώχευσής μας. Παρασυρμένος από τις κόκκινες σειρήνες των κομμουνιστών και άλλων βδελυρών εχθρών της πατρίδας μας, στρατεύτηκα επιπόλαια με όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την ευημερία του λαού. Δηλαδή με τους εργαζόμενους (δημόσιους και ιδιωτικούς) και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ο πρωκτός των οποίων ως αποτέλεσμα των πρωθυπουργικών μέτρων έχει καλυφθεί από αράχνες. Δεν τρώνε δεν αποπατούν.

Μόλις σήμερα όμως και εξ αιτίας της φωταγωγηθείσας πόλης από την πολιτική εορτή του κυβερνώντος κόμματος πληροφορήθηκα την κότινο με την οποία θα τον στεφανώσουν και ανένηψα. Ανένηψα μετανοώντας οικτρά για την επιεικώς ανοίκεια συμπεριφορά μου απέναντί του. «Quadriga» ονομάζεται το βραβείο με το οποίο θα τον τιμήσουν εκείνοι οι .........οποίοι αποχωρώντας των συνόρων μας το 1944 εγκατέλειπαν πίσω τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς, ο θάνατος πλείστων εξ αυτών αποδόθηκε ιατροδικαστικά, τι σύμπτωση, στην ατροφία. Συγχώρεσέ με Ύψιστε που απαιτήθηκαν χρόνια πολλά για την αποκατάσταση της αλήθειας η οποία ευτυχώς ήλθε ως θεία επιφοίτηση χάρη στην εκπαιδευτική παρέμβαση των εκσυγχρονισμένων στελεχών του. Για να αποκτήσω την ακαταμάχητη γνώση πως ο συνωστισμός των Ελλήνων επί της πλατείας Συντάγματος για ένα κομμάτι ψωμί (τι σύμπτωση..) και κάποια ψίχουλα ελευθερίας ήταν αποτέλεσμα εντεταλμένης υπηρεσίας.  Γεγονός που έπρεπε να παρακαμφθεί ιστορικά στο όνομα μιας ωφέλιμης λήθης.

Έμαθα επίσης Ύψιστε, ότι η βράβευση του φιλέλληνα πρωθυπουργού μας θα διαδραματιστεί την 3η του Οκτώβρη σε ειδική τελετή επί του ιστορικού Βερολίνου κατά την επέτειο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, αλλά με όλο τον σεβασμό που σου τρέφω εδώ μπερδεύτηκα. Όχι γιατί ακριβώς ένα μήνα πριν και κατά την διάρκεια μιας άλλης τελετής, των 36ων γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, εκφώνησε ο φιλέλλην πρωθυπυργός διαπρυσίους λόγους για το ευγενές ιδεώδες του σοσιαλισμού. Αλλά γιατί μου γνωστοποιήθηκε ότι την στέψη του έχει αναλάβει το παιδί ενός ανώτερου θεού. Ακόμη και εσού. Ο τραπεζίτης Γιόζεφ Άκερμαν. (Η εβραϊκή του καταγωγή αποδίδεται σε διασπορά ψευδών ειδήσεων από τους δικαδικτυακούς ρυπαρογράφους). Και επί της πλήρους πολιτικής μου σύγχυσης Ύψιστε δέχτηκα ξαφνικά την χαριστική βολή. Του φιλέλληνα κ. Παπανδρέου προηγήθηκαν οι εξής: Οι πρώην καγκελάριοι της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και το εφιαλτικότερο. Παραλλήλως του φιλέλληνα πρωθυπουργού, θα βραβευτεί τιμητικά και ο γερμανικός στρατός για τις επιτυχείς του ανεπίσημες ασκήσεις εφαρμογής τού προς το παρόν αόρατου τέταρτου ράιχ. Δηλαδή για το μακέλεμα μιας σειράς λαών στην Ασία και σε άλλες ηπείρους όπως η Αφρική.

Ως εκ τούτων Ύψιστε σε ικετεύω φώτισέ με να κατανοήσω την ακριβή διαφορά μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και του σοσιαλισμού δεδομένου ότι ο τέταρτος σοσιαλιστικός δρόμος του κ Γεωργίου Παπανδρέου είναι ένα αδιέξοδο μονής κατεύθυνσης με κατάληξη τον σαδιστικό συνωστισμό μας στους υποδουλωμένους νεόπτωχους της δεσπόζουσας ιδεολογίας. Τον νεοφιλελευθερισμό. Σύμπτωση Ύψιστε ή επανάληψη της μεσαιωνικής ιστορίας ως φάρσα…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr