Ποιοι θα συμμαζέψουν τους ΟΤΑ;



Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Είναι προφανές πως το μεγάλο στοίχημα για την σταθεροποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και για την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος δεν είναι η περικοπή των μισθών και των συντάξεων. Όσο και αν κόψεις από εκεί, δίκαια και άδικα, δεν μπορείς να αλλάξεις ριζικά την κατάσταση.
Για να καταφέρεις πραγματικά να κάνεις μία ριζοσπαστική παρέμβαση που θα σταματήσει τη γάγγραινα της σπατάλης του υπερδιογκωμένου Ελληνικού κράτους θα πρέπει να περιορίσεις τις κρατικές σπατάλες.
Όπως είναι κοινά παραδεκτό μία από τις κυριότερες μαύρες τρύπες της σπατάλης κρατικού χρήματος είναι οι ΟΤΑ. Η κοινή λογική πλέον ζητά την περιστολή των δαπανών, και μάλιστα ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ήταν και αυτός. Η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης να είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο κοστοβόρα.
Πως θα πραγματοποιηθεί όμως αυτό;
Δεν αρκεί να περικόψεις πόρους από...........
την Τ.Α. Θα πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία της. Θα πρέπει να ιεραρχηθούν εκ νέου οι προτεραιότητες και η δομή λειτουργίας. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τους βλαχοδήμαρχους που μόνο στόχο έχουν την επανεκλογή τους και τον πλουτισμό τους.
Το σημείο κλειδί για να περιοριστούν οι δαπάνες στους ΟΤΑ είναι η σωστή επιλογή προσώπων. Και σε αυτή θα παίξουμε μεγάλο ρόλο και εμείς. Μπορούμε να λειτουργήσουμε ορθολογικά;
Πρέπει, γιατί αν δεν θέλουμε να δούμε νέο πακέτο έκτακτων μέτρων θα πρέπει να κάνουμε το ελάχιστο ώστε να συμμαζευτούν οι σπατάλες. Είναι κοινό μας όφελος