Εσωτερικές συγκρούσεις στο ΠαΣοΚ στην Αττική


Ως «σατανική» χαρακτηρίζεται από στελέχη του ΠαΣοΚ η επιλογή του κ. Αντ. Σαμαρά να προσφέρει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής στον κ. Β. Κικίλια. Ο πρόεδρος της ΝΔ δημιούργησε τόσο μεγάλη βεβαιότητα στο ΠαΣοΚ ότι η Περιφέρεια είναι χαμένη υπόθεση για τη Νέα Δημοκρατία ώστε αυξήθηκαν τα στελέχη του ΠαΣοΚ που επιδιώκουν το χρίσμα του κόμματος (και ερίζουν παρασκηνιακά μεταξύ τους για το ποιος θα το πάρει).

Κατάλαβε δηλαδή ο κ. Σαμαράς ότι ο μόνος τρόπος για να αυξήσει τις μηδενικές πιθανότητες της ΝΔ να κερδίσει την Περιφέρεια είναι να παρασύρει τους σοσιαλιστές να πιαστούν στα χέρια μεταξύ τους. Μου λένε ότι ήδη η στρατηγική αυτή έχει αποτέλεσμα αφού το χρίσμα διεκδικεί πλέον μετά μανίας ο νομάρχης Πειραιώς κ. Ι. Μίχας, ενώ ο νομάρχης Αθηνών κ. Ι. Σγουρός (τον οποίο δεν θέλει με τίποτε η ..........
Ιπποκράτους) διαμηνύει ότι θα κατέβει αντάρτης. Εν τω μεταξύ στο ΠαΣοΚ θέλουν την κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία όμως, εκτός του ότι μισεί τον κ. Σγουρό (και τα αισθήματα είναι αμοιβαία), δεν τρελαίνεται στην ιδέα να γίνει περιφερειάρχης.

Η Φώφη έχει βαρεθεί να ξελασπώνει το ΠαΣοΚ ως μόνιμη υποψήφια για αξιώματα χωρίς εξουσία (βλέπε υπερνομαρχία) και παρά το γεγονός ότι το αξίωμα του περιφερειάρχη δεν είναι αμελητέο, θα προτιμούσε να είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, όχι τόσο γιατί είναι απόλυτα σίγουρη ότι θα νικήσει τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη , αλλά γιατί επιθυμεί πρωτίστως να «ζεστάνει» την εκλογική της βάση, να επιστρέψει στην Α΄ Αθηνών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και να εκλεγεί πανηγυρικά βουλευτής.