Βούλγαρος ομολόγησε μαζικούς εμπρησμούς-Συναγερμός στις διωκτικές αρχές


Ομολόγησε 16 εμπρησμούς ο Βούλγαρος που κρατείται και ανακρίνεται στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανάκριση του Βούλγαρου συνεχίζεται και εξετάζονται τα αίτια τα οποία τον οδήγησαν στους εμπρησμούς. Εντός της ημέρας ή το αργότερο έως μεθαύριο, ο συλληφθείς θα μεταβεί στην Αθήνα για να ανακριθεί από συγκεκριμένες «ειδικές υπηρεσίες» των διωκτικών αρχών, οι οποίες έχουν τεθεί σε συναγερμό, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών στη χώρα μας.

Στην Κεφαλονιά, σώθηκε από την φωτιά ο εθνικός δρύμος του Αίνου, ενώ ισχυρές δυνάμεις τις πυροσβεστικής μάχονται για σβήσουν τη φωτιά στις Βρύσες Κυπαρισσίας.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα κυριότερα μέτωπα πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, ενώ ενεργότερη από όλες είναι η φωτιά στην περιοχή Βρύσες Κυπαρισσίας. Στο μέτωπο αυτό καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, και σύμφωνα με αξιωματούχους της ΠΥ, εντός της ημέρας θα τεθεί κι αυτή υπό έλεγχο.
Στο μεταξύ, με ............
συντονισμένη προσπάθεια σώθηκε χθες βράδυ ο εθνικός δρυμός του Αίνου στην Κεφαλονιά και ήδη η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στις 6.30 το απόγευμα κοντά στο χωριό Ζηλευτό, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στην ίδια περιοχή τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να σβήσουν κάθε φορά την φωτιά κατά την εκδήλωση της.
Επίσης, εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στη Λευκάδα, η οποία ξεκίνησε από το νεκροταφείο Καρυάς και εξαπλώνεται προς την Εγκλουβή και τον Αγιο Ηλία.
Πυρκαγιά ξέσπασε στην Κέρκυρα στην περιοχή Πόντι του Δήμου Αχίλλειον. Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην δασική περιοχή Παλαμπάς του νομού Θεσπρωτίας, ενώ πύρινο μέτωπο υπάρχει και στον Γαλατά Τροιζηνίας.
Σε σχετική ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα. Τέλος, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Μαψός του Δήμου Τενέας, στον Νομό Κορινθίας.
Παράλληλα, το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και θάμνους στο 27ο χιλιόμετρο τής οδού Βάρης-Κορωπίου, στη θέση Προφάρτα. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο.
Σοβαρές επίσης υπόνοιες εμπρησμού υπάρχουν για τις φωτιές στα νησιά Κεφαλονιά και Ζάκυνθος στα οποία έσπευσαν ήδη κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού και διεξάγουν έρευνες.