Άλλος… «άξιος» (!) στον πολιτικό στίβο

Γράφει ο Λυσίας

Α ρε Ελλάδα, αθάνατη. Με την απεραντοσύνη των αντιφάσεών σου.
Που εξακολουθείς να υπομένεις, βουβή, θα έλεγε κανείς, και αδιάφορη, τους κάποιους λίγους, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνους, που προσπαθούν να σε βυθίσουν ακόμη περισσότερο, για να σε πνίξουν μέσα στην απύθμενη θολούρα της ασημαντότητάς τους…
Με αποφάσεις των… άνωθεν ημών, που δείχνουν πόσο πολύ επικίνδυνοι είναι. Με τις ενέργειες που κάνουν σε βάρος όλων μας..
Για μια φορά ακόμη, λοιπόν, οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως, σ’ αυτόν τον τόπο, η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα, το τίποτα δηλαδή, επιβραβεύονται και στηρίζονται, για ακόμα περισσότερο τίποτα.
Ο Παύλος Γερουλάνος, λέει, θα προταθεί από την κυβέρνηση ως.. άξιος (!) και ικανός (!), για να διεκδικήσει το αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής. Από την κυβέρνηση, που θα ρίξει όλον τον κομματικό της μηχανισμό, μαζί με τσούρμο εκατομμυρίων ευρώ, υπό την… αρμονική συγχορδία των πληρωμένων της παπαγαλίσκων, των τηλεοπτικών μέσων, για να τον βγάλει τιμητή της ασημαντότητας και του τίποτα, που σημείωσα πιο πάνω.
Για να τον βγάλει πρωθυπουργό δηλαδή, της Αθήνας και των προαστίων της. Πρωθυπουργό, κατά κάποιον τρόπο, του μισού πληθυσμού της χώρας.
Και με ποια ..........
δεδομένα, παρακαλώ;
Με ποια δεδομένα αξιοσύνης;
Με ποιες περγαμηνές; Έστω και.. πέτσινες;
Ποιες αναλαμπές.. αξιοσύνης άφησε να φανού, ο κύριος αυτός, ως Υπουργός Πολιτισμού, τους δώδεκα σχεδόν μήνες που εκτελεί αυτά τα καθήκοντα;
Τι άλλαξε στον πολιτισμό μας, εκτός από την… αύξηση διασπάθισης των χρημάτων μας; Οι ανίκανοι που τα έπαιρναν, εξακολουθούν να τα παίρνουν, «κρυμμένοι» πίσω από μη (τάχα) κυβερνητικές οργανώσεις.
Το ίδιο και οι ταγμένοι ( και ορκισμένοι ) στο ΠΑΣΟΚ τραγουδιστές και λοιποί καλλιτέχνες. Όταν μάλιστα, είναι και… βουλευτές του. Ή έχουν συζύγους βουλευτές.
Άλλαξε μήπως η... συνδικαλιστική νοοτροπία του Υπουργείου του και πια δεν κλείνει η Ακρόπολη; Και μάλιστα, καταμεσής της τουριστικής περιόδου;
Επήλθε μήπως κάποια ευαισθησία στην ιστορία μας και καθαρίστηκαν ή νοικοκυρεύτηκαν κάποια μουσεία, όπως της Βραυρώνας, της Ερέτριας, της Σαλαμίνας, της Λέρου και αλλού; Αποκαταστάθηκαν κάποιοι ιστορικοί χώροι, που, εκτός από χορτάρια, σκουπίδια, σύριγγες, ψοφίμια, φιλοξενούν και την απέραντη αγραμματοσύνη των υπεύθυνων για τη συντήρησή τους;
Έγινε μήπως κάτι, για να αγαπηθεί το καλό βιβλίο; Για να στραφούν οι νέοι και προς τον πολιτισμό μας, εκτός από τα Internet Cafe, που βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση να τους κλείνει εκεί;
Μήπως έγινε, ρε παιδιά, τίποτα καλό στον τουρισμό μας και δεν το πήρα χαμπάρι; Είχα κουραστεί να ακούω τον Καραμανλή να φορτώνει τις απάτες και την ανικανότητα των υπουργών του στη διεθνή οικονομική κρίση. Αυτοί οι.. άμοιροι, πέρα και μακράν της όποιας ευθύνης.
Τώρα, η ίδια κρίση ( ατελείωτη η ρουφιάνα ) και το Δ.Ν.Τ. φταίει για τον κακό μας τον καιρό στον τουρισμό. Χωρίς καμία άλλη αιτία.
Κακή στρατηγική προβολής της χώρας, ας πούμε… Κακή πολιτική αντιμετώπιση της μοναδικής μας αυτής βιομηχανίας…
Όλα φταίνε, εκτός από τον πραγματικό υπαίτιο.
Που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο Υπουργός Πολιτισμού.
Αυτόν που ετοιμάζεται ο ΓΑΠ, να προτείνει για υπέρ - περιφερειάρχη.
Με ποια κριτήρια, κύριε Πρωθυπουργέ;
Ένα; Μόνο ένα θετικό στοιχείο στην πολιτική πορεία του κυρίου, μπορείτε να μας πείτε;
Εκτός και αν το γεγονός του ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι κολλητός του Νικολάκη ( του αδερφού, που ασκεί τα καθήκοντα του σκιώδους Πρωθυπουργού ) είναι αρκετό, για να μετρήσει στα υπέρ. Τότε… πάσο.
Και συγνώμη για την παρέμβαση. Όλα… καλώς καμωμένα. Ελπίζω τουλάχιστον, αυτή τη φορά, να είναι εκεί οι Αθηναίοι. Γιατί, αν και αυτή τη φορά κοιμούνται, τι να πω;
Άξιοι της τύχης τους.



ΛΥΣΙΑΣ