Υπό έλεγχο η φωτιά στη Θεσπρωτία

Φωτιές ξέσπασαν σε δύο διαφορετικά σημεία στη Φθιώτιδα το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ πυρκαγιά σημειώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή των Φιλιατών της Θεσπρωτίας.Στις 12:30 το μεσημέρι είχε ξεσπάσει από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Μακρακώμη Φθιώτιδας, που είχε σχηματίσει τρία μέτωπα...

Μέχρι νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν καταφέρει να περιορίσουν τις εστίες. Στην περιοχή έσπευσαν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα από την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία και 2 πεζοπόρα τμήματα.Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού έκαναν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα (δύο Πετζετέλ και ένα Καναντέρ) και ένα ελικόπτερο.


Το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην Παλιοβράχα, στο νομό Φθώτιδαςεπίσης, όπου επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, καταφέρνοντας να περιορίσουν τη φωτιά. Μέχρι τις 9 το βράδυ, στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Το απόγευμα, σημειώθηκε επίσης και δασική πυρκαγιά στον Τσαμαντά των Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 20 πυροσβέστες 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

star.gr