Η ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

TRANSFORMER

     Δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω από αυτό που λένε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βλέποντας την ομάδα τους.Διαπιστώσεις θα κάνουμε που είναι εμφανείς.
1.   Η ομάδα φέτος δεν θα έχει την ίδια περυσινή άριστη φυσική κατάσταση. Η ομάδα μετά το 60 λεπτό «κάθεται» και σε λίγο καιρό οι μυϊκοί τραυματισμοί θα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό. Μακάρι ο Θεός να μας βγάλει ψεύτες αλλά κάτι δεν πάει καλά από την αρχή.
2.   Πολύ καλό το υλικό της ομάδας. Ίσως οι καλύτεροι παίκτες της τελευταίας δεκαετίας. Με μια εξαίρεση βέβαια την άμυνα του, και ειδικά το κέντρο της. Εκεί είναι άστα να πάνε. Tο επιχείρημα ότι και οι δύο Γάλλοι έχουν κοινή κουλτούρα και μιλάνε την ίδια γλώσσα δεν ευσταθεί. Και ο Αστερίξ με τον Οβελίξ είχαν κοινό κώδικα και ένα μαγικό φίλτρο, αλλά δεν έπαψαν να είναι ντουέτο καταστροφής. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καρτούν, αλλά αν συνεχίσουν οι δύο Γάλλοι έτσι προβλέπονται πολλά ανέκδοτα μέσα στην Ελλάδα, και μια τραγωδία στην Ευρώπη. Εναλλακτικά Κατσούρ με Μπουμσόνγκ ή Βύντρα και Καντέ ή – αν οπωσδήποτε πρέπει να παίξει ο Μπουμσόνγκ (είναι και η.........
νέα μεταγραφή που πρέπει να δικαιολογηθεί) ο Καντέ αριστερά στη θέση του Σπυρόπουλου, που δε βλέπεται και φαίνεται να είναι μπουχτισμένος από μπάλα. Υπάρχει και ένα άλλο σχήμα στο κέντρο της άμυνας Βύντρα και Κατσούρ. Ευχάριστη έκπληξη ο Γιούρκας αλλά μόνο για 60 λεπτά. Μετά Βύντρα. Ο Μαρίνος είναι εναλλακτική τρίτη λύση, όσο κι αν επιμένει ο Νιόπλιας.
3.   Καλός και χρυσός ο Νιόπλιας αλλά τα αποδυτήρια ποιός τα ελέγχει;. Χθες είδαμε έναν απαράδεκτο Παναθηναϊκό με γιόμες και χωρίς πειθαρχία. Αυτό είναι πρόβλημα του προπονητή. Άργησε να κάνει αλλαγές, και του έλειπε η ευστροφία στην οπία μας είχε συνηθίσει. Αν συνεχίσει έτσι, το βγάζει δεν το βγάζει το νέο έτος. Είναι το κρίσμο τρίμηνο μέχρι το Νοέμβρη, που αν χάσει βαθμούς η ομάδα, με τέτοιες απαράδεκτες εμαφανίσεις, χάθηκε και το πρωτάθλημα.
4.   Ο χθεσινός Παναθηναϊκός μας θύμισε τον παλιό κακό Παναθηναϊκό χαρά της κάθε μικρομεσαίας ομάδας της Σούπερ Λίγκας, που την έκανε γίγαντα με απαράδεκτο παίξιμο. Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να πιάσει ακόμα και την Τρίτη θέση.
5.   Φίλαθλοι Παναθηναϊκού και ιδιοκτησία. Σχέση βαθέος μίσους που χειροτερεύει. Το «Πούλα  Φύγε» ακόμα και τον Μέσι να τους φέρει δεν πρόκειται να τους αλλάξει. Δεν τον θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον Τζίγκερ, που δε γνωρίζει από ποδόσφαιρο γιατί μπορεί να μην τον ενδιαφέρει να μάθει, και έχει βάλει τεχνοκράτες που κοιτούν αριθμούς αλλά όχι την ομάδα σαν ανθρώπινο σύνολο με ψυχισμό. Στα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι και το ότι παρά τη δύναμη της δεν έχει κατορθώσει να πείσει την Ελληνική Πολιτεία πως ο μεγάλος αθηναϊκός σύλλογος αξίζει ενός γηπέδπυ, αντάξιου της ιστορίας του. Αναμένεται θερμός χειμώνας με ηφαιστειώδεις εκρήξεις.
     Δε θέλουμε να φανούμε Κασσάνδρες αλλά κάτι στραβό υπάρχει στο πράσινο βασίλειο της Παιανίας.