«Καλύτερα συμβουλές από έναν μεθυσμένο, παρά από το ΔΝΤ»!…


Γράφει ο Μαγια


Ώστε, κατά πως έγραψε το «Βήμα», …αμάρτησε η Τρόικα στην Ελλάδα! Τι λες βρε, παιδί μου! Υπέπεσε σε γκάφες, είπε ψέματα και έκανε …τούμπες!

Οποία προσβολή της τριαδικής …θεότητας. Των απόλυτων …σωτήρων…

Ακόμη κι αν πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ δεν παύει να δυναμιτίζει εκ των ένδον την στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και να αμφισβητεί ευθέως την ορθότητα της πολιτικής της.

Νομπελίστες, έγκριτοι οικονομολόγοι έλληνες και ξένοι, μήνες τώρα, φωνάζουν ότι, το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα, όπως πάει και σε άλλες χώρες, για να επιβάλει με κάθε τρόπο ένα στυγνό οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα φέρει μόνο ύφεση, ανεργία, διάλυση του κοινωνικού ιστού, κατάργηση κατακτήσεων δεκαετιών. Δυστυχώς δεν εισακούσθηκαν.

Πρόσφατα, ο διάσημος αμερικανός αναλυτής, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Οικονομίας και Πολιτικής, Ντίν Μπέικερ και..........
συγγραφέας του βιβλίου «Η άνοδος και η πτώση της οικονομίας της φούσκας», που σπάει ταμεία στην Αμερική, είπε το εξής αμίμητο: «Τι είναι προτιμότερο; Να παίρνουμε συμβουλές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή από ένα μεθυσμένο στο δρόμο; Αυτό είναι το ερώτημα που θα πρέπει να υποβάλουν οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, καθώς η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις σπεύδουν να ακολουθήσουν πιστά τη συνταγή της αυστηρής λιτότητας και πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, που προτείνει το ΔΝΤ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάικλ Χάτσον,πρώην οικονομολόγος της Γουόλ Στρητ και νυν καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι, προειδοποιεί ότι «ο δρόμος της νέας λιτότητας οδηγεί με μαθηματικό τρόπο την Ευρώπη σε οικονομική αυτοκτονία». Όπως λέει ο καθηγητής Χάτσον, συγγραφέας πολλών βιβλίων, «μισός αιώνας αποτυχημένων συνταγών λιτότητας από το ΔΝΤ σε δεκάδες χώρες του Τρίτου Κόσμου θα έπρεπε να έχει διδάξει την Ευρώπη πόσο εσφαλμένη είναι η άποψη πως η λιτότητα οδηγεί στην ευημερία».

Για να περάσει σε όλον τον κόσμο η πολιτική της λιτότητας «κατασκευάστηκε και κλιμακώθηκε η ελληνική κρίση τον περασμένο Απρίλιο» γράφει ο καθηγητής Χάτσον στο περιοδικό Counter Punch και προσθέτει: «Ξαφνικά, εφημερίδες σε όλο τον κόσμο ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα δεν φορολογεί τη μεσαία τάξη και όλες εντάχθηκαν σε μια χορωδία που απαιτούσε να πληρώσουν περισσότερο οι εργαζόμενοι».