Εφοδιάζεται και πάλι η αγορά


Ομαλοποιείται από τη Δευτέρα η κατάσταση στην αγορά. Ο εφοδιασμός με καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά έχει ξεκινήσει μετά την αναστολή της απεργίας που αποφάσισαν την Κυριακή οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, με οριακή πλειοψηφία.

Κύκλοι της αγοράς των καυσίμων εκτιμούσαν ότι το 90% των πρατήριων όλης της χώρας θα έχει εφοδιαστεί με καύσιμα έως τη Δευτέρα βράδυ, ενώ μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι και το πιο απομακρυσμένο πρατήριο θα έχει γεμάτες δεξαμενές.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα καταγράφεται πληρότητα 100% στο λιμάνι του Πειραιά.

Κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι "εφόσον οι μεταφορείς επανέλθουν στα καθήκοντά τους και η αγορά λειτουργεί ομαλά, τότε η πολιτική επίταξη καθίσταται άνευ αντικειμένου", και συμπληρώνει ότι η αγορά των μεταφορών θα ανοίξει.

Οι αυτοκινητιστές ζητούν πλέον από το υπουργείο Μεταφορών να εφαρμόσει άμεσα την άρση της επίταξής τους και να ορίσει ...........
χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία για θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από το υπουργείο ξεκαθαρίζεται ότι ο διάλογος αφορά αποκλειστικά τα θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο.
ΣΚΑΙ