Ολοήμερες συνομιλίες Χριστόφια- Έρογλου στις 7 και 10 Σεπτεμβρίου

Ολοήμερες συνομιλίες στις 7 και 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών η οποία ξεκίνησε γύρω στις 10:15 και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Ο κ. Ντάουνερ είπε, ακόμα, ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν μια κανονική συνάντηση στις 3 Σεπτεμβρίου. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, θα συνεχιστεί η συζήτηση του περιουσιακού...


Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κοινή συνάντηση του ιδίου και του κ. Έρογλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως κατά τη σημερινή συνάντηση καθορίστηκαν οι περαιτέρω κινήσεις. Πρόσθεσε πως θα ανταλλαγούν έγγραφα, οι δυο πλευρές θα ξανατοποθετηθούν σε ό,τι αφορά τις γενικές τους γραμμές πάνω στο περιουσιακό και θα συνεχίσουν τη συζήτηση.

Ερωτηθείς, εάν επανάρχισαν με καλούς οιωνούς οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Χριστόφιας απάντησε με την κυπριακή παροιμία '''Αν εν μήλον εν να ανθήσει''.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 8.30 το βράδυ, ο Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του Ελση θα παραθέσουν δείπνο, στο εξοχικό τους στο Κελάκι Λεμεσού, στον κ. Έρογλου και στη σύζυγό του.

nooz.gr