TA EΡΠΕΤΑ, ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΛΑΡΑΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ


Έχει η Ελληνική πανίδα, πολλά είδη να επιδείξει ….
Από ερπετά, που αλλάζουν χρώματα, ανάλογα με τις συνθήκες, όπως ο χαμαιλέοντας, μέχρι και τρωκτικά, όπως τα ποντίκια, που συνεχώς μασάνε με βουλιμία, άσχετα σε ποιανού νοικοκυριό έχουν εισβάλει, για τον σκοπό αυτό … πλούσια τα ελέη, σ’ αυτή τη χώρα.
Δόξα τω θεώ, απ’ όλα έχει το περιβάλλον μας. Στο οποίο εκ των πραγμάτων, υποχρεούμεθα, να συνυπάρχουμε με αυτά.
Σάμπως , δεν υποχρεούμεθα, να συνυπάρχουμε και με ανθρώπους, που έχουν την τάση να μην … χορταίνουν ποτέ και να μασουλάνε διαρκως (τα δικά μας λιγοστά αγαθά) αλλάζοντας και χρώμα, αν χρειαστεί, με την ίδια ικανότητα που τα αλλάζει και ο … συμπαθής χαμαιλέων;
Από μπλε, σε πράσινο. Ακόμα και σε κόκκινο αν χρειαστεί.
Εάν το συγκεκριμένο κλαδί, έχει........ καλούς και ζουμερούς ….μεζέδες.
Μυγούλες δηλαδή, και άλλα έντομα, που συλλαμβάνονται με την μακριά (του χαμαιλέοντα) γλώσσα….
Και μια που μιλήσαμε για γλώσσα, να αλλάξουμε θέμα και να έρθουμε στα δικά μας…. Στα της ΕΡΤ. Που απ’ ό,τι δείχνουν τα γεγονότα, το …. Σπορ, της αλλαγής χρωματισμού, σε συνδυασμό με την μακριά γλώσσα, έχει πολλή πέραση …. Και ενίοτε και καλά αποτελέσματα.
Γιατί, όπως μαθαίνω, ο πρώην κόκκινος Στέλιος, που για να πάρει εκπομπές από τον Παναγόπουλο (έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), έγινε γαλάζιος και μόλις είδε το τραίνο να εκτροχιάζεται, έγινε αμέσως πράσινος, ξαναπαίρνει , έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων, εκπομπές.
Δηλαδή , αναρωτιέμαι, εάν και εγώ, είχα τη δυνατότητα να αλλάζω με αυτή την ευκολία χρώματα (και ιδεολογία), εάν το επίθετο μου έληγε σε «ογλου), και αν μπορούσα και εγώ να πουλήσω φούμαρα, για μεταξωτές κορδέλες, θα μπορούσα και εγώ να πάρω εκπομπές από την ΕΡΤ & και με αυτό το budget; Ή απαραίτητα θα έπρεπε να έχω κολλητό ( από την μια μασχάλη ) τον Ρουσόπουλο, και από την άλλη , τον Νίκο Παπανδρέου & (τον θαυματουργό αδελφό, που πάει παντού και το παίζει σκιώδης Πρωθυπουργός).
Α όχι ευχαριστώ. Εάν θα έπρεπε να είμαι όλα αυτά, θα προτιμούσα μια φουφού, να πουλαω καλαμπόκια, έξω από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ της οδού Αθηνάς.
Όχι από αντιπάθεια στα ερπετά και στα τρωκτικά, αλλά από αποστροφή στα κακέκτυπα τους …..

ΛΥΣΙΑΣ