Κι’ όμως, πάλι στραβά αρμενίζουμε

Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

Αν μελετήσει κανείς την συμπεριφορά της πολιτικής μας ηγεσίας και έχει παρακολουθήσει την πορεία της τα τελευταία 30 χρόνια θα διαπιστώσει δύο πράγματα, πρώτον, ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και δεύτερον, ως συνέπεια του πρώτου, η σημερινή κατάστασή μας.

Οι παλαιότεροι έμειναν αυτοί που ήταν και οι νεότεροι δεν έφεραν τίποτα το νέο. Αφομοιώθηκαν και αναπαράγουν τα ίδια προκειμένου να επιζήσουν πολιτικά.

Οι σοσιαλιστές έμειναν "Σοσιαλιστές", οι δεξιοί έμειναν "Φιλελεύθεροι" και το ΚΚΕ έμεινε "Κουμμουνιστικό", άπαντες με τα εισαγωγικά αντί του δήθεν. Οι άλλοι, εκτός αυτών των "ξεκάθαρων" ιδεολογικών παρατάξεων παίζουν το ρόλο της "τυφλόμυγας" προσπαθώντας να πιάσουν κάποιον που θα τους αντικαταστήσει, ως τυφλόμυγα, για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Όσο για τα πρόσωπα έχουν την μορφή ξύλινων ομοιωμάτων. Αναπαράγουν τους ίδιους ισότονους ήχους, στην μορφή λέξεων, με τις ίδιες εκφράσεις και τις ίδιες κινήσεις. Κατανοητό και πειστικό νόημα κανένα.

Άλλοι προσποιούνται και άλλοι, ποιο θρασείς, δηλώνουν κιόλας, πλήρη άγνοια για το παρελθόν και τις ........
ευθύνες, των ιδίων και των παρατάξεών τους, αν και συμμετείχαν ενεργά, στα δρώμενα της περιόδου εκείνης. Παράδειγμα ο κ. Πρωθυπουργός, άλλο παράδειγμα ο κ. Πρόεδρος της ΝΔ, από τους μεγάλους. Ποιο κάτω οι..."ηδονοβλεψίες" της πολιτικής, λιγότερο "θορυβώδεις", γιατί αυτό απαιτεί ο ρόλος τους, αλλά το ίδιο...αποτελεσματικοί. Αποτέλεσμα; Όλοι μαζί οδηγούν το καράβι στην ξέρα!

Η ιστορία των 30-35 τελευταίων ετών είναι γνωστή, πασίγνωστη. Ποιος πολίτης και ποιος πολιτικός μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει το πως και το γιατί ώστε να φτάσουμε σήμερα να συζητάμε ότι πρέπει να περικοπούν ακόμα και συντάξεις πείνας των 480 ευρώ; Κι'όμως, οι μεν πολίτες τρέχουν στο πρώτο πολιτικό "κάλεσμα" του δικού τους "χώρου", δείτε την πρόσφατη "μάζοξη" την ΝΔούλας, για ν'ακούσουν και να χειροκροτήσουν, με ενθουσιασμό μάλιστα, τις διάφορες μπούρδες (επιεικώς), που θα τους εκτοξεύσουν κατάμουτρα, οι δε πολιτικοί προ αυτού του φαινομένου, δηλαδή της "κατάποσης αμάσητου" κάθε ανόητου νοήματος, δεν διστάζουν να εκστομίζουν ό,τι τους κατέβει.

Οι μεν λοιπόν, αναπαράγουν σε κάθε στιγμή και ώρα, το ευφυές, υποτίθεται, επιχείρημα "τι παραλάβαμε", οι δε, την ευφυέστερη, υποτίθεται, απάντηση "με την ανικανότητά σας...κλπ", δηλαδή επί της ουσίας τίποτα. Το ακροατήριο όμως εκστασιάζεται, χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει, κι' ας μην άκουσε τίποτα και ακόμα χειρότερα, ας μην κατάλαβε τίποτα, π.χ. τι θα γίνει με τις συντάξεις πείνας, ή τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα. Άσε, τα κλεμμένα. Αυτά καλοφάγοτα και εις άλλα με υγεία.

Με αυτές τις εμπειρίες, λοιπόν, γιατί να μην εξάπτεται ο κ. Ρέππας, μιλώντας, προ ημερών, στην βουλή για τον ΟΣΕ και λέγοντας "...έτσι που τον παρέδωσε η ΝΔ..." (χειροκρότημα...τρέλας), χωρίς, φυσικά, να κάνει τον κόπο να πει και πως τον παρέδωσαν. Να μας πει, π.χ. αν τον είχαν παραδώσει με πλεόνασμα, αν δεν υπήρχε πλεονάζον προσωπικό και αν, τέλος πάντων, όλα δούλευαν ρολόι, όπως και στην Ολυμπιακή και τις άλλες ΔΕΚΟ. Αλλά να μας πει και ο κ.Σαμαράς πως θα κάνουν τώρα, αυτά που δεν έκαναν τότε.

Βέβαια απάντηση επί της ουσίας, δεν θα πάρουμε γιατί έτσι έμαθαν να πολιτεύονται τα τελευταία 30-35 χρόνια και εδώ που τα λέμε, δεν τους..."πήγε και άσχημα" ε; Θέλεις με κάποιο "ταπεινό" αρχοντικό, κάποιο "αναψυκτήριο", ή κάποια... "offshore" με πισίνα, βολεύτηκαν. Εμείς όμως...;

Εμείς όμως βλέπουμε την ξέρα να πλησιάζει και...απολαμβάνουμε το θέαμα; Έχουμε τρόπο να αντιδράσουμε και μάλιστα αποτελεσματικό. Ένα δυνατό και διακομματικό ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ σε κάθε τους εμφάνιση και οπουδήποτε. Τότε θα καταλάβουν ότι η ζωή, η δημόσια ζωή της καλοπέρασης, τελείωσε, γιαυτούς. Και τότε θα δούνε τι άφησαν οι "προηγούμενοι" και τι ΘΑ κάνουμε εμείς ΑΝ.......... The game is over, όπως λέμε στα ελληνικά της κας Δραγώνα.