ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΘΥΜΑΤΑΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ

ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Για άλλη μια φορά το Ελληνικό κράτος αποδεικνύει την απόλυτη αδιαφορία, αναλγησία, και ασυνέπεια του εκδικούμενο τα αδέσποτα ζώα και εμάς, με άμεσο κίνδυνο να γεμίσουμε με αδέσποτα ζώα γεμάτα αρρώστειες και ότι άσχημο συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία γιατί δεν είναι συνεπές στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά και συγκεκριμένο το ΔΙΚΕΠΑΖ που είναι το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, στο οποίο μέλη είναι 22 δήμοι της Αττικής. Ο ΠΕ.ΣΥ.ΔΑ.Π. που μέρος του είναι το ΔΙΚΕΠΑΖ είναι ένας Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος που προσφέρει τα μέγιστα στο χαίνον περιβάλλον της Αττικής, και μεταξύ των πολλαπλών δραστηριοτήτων του είναι και η δασοπυρόσβεση της περιφέρειας Δυτικής Αττικής και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Ο Σύνδεσμος έχει επιστημονικό προσωπικό 10 ατόμων, που δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια παραμένουν απλήρωτοι και πρόεδρος του είναι ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης Εδώ θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τον σημαντικό αυτό σύδεσμο http://www.syndesmosdp.gr/dioikisi/

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρωστά στον ΠΕ.ΣΥ.ΔΑ.Π. τις επιδοτήσεις των ετών 2008 και 2009 όπως προβλέπει ο Ν. 3170/2003 που ανέρχονται σε 670.00 ευρώ με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να μην......... μπορεί να λειτουργήσει γιατί αδυνατεί να αντέξει λόγω της έλλειψης κονδυλίων, που παρανόμως το κράτος δεν τους τα έχει δώσει.

Στις 30/03/2010 ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. μαζί με φιλοζωϊκά σωματεία από 22 δήμους της Αθήνας προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ώστε να δοθούν τα οφειλόμενα κονδύλια για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, διαφορετικά το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. θα κλείσει. Η κ. Μπατζελή συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του συνδέσμου δεσμεύτηκε δημόσια για την άμεση εκταμίευση των 670.000 ευρώ, και της δωρήθηκε ένα αδέσποτο σκυλάκι η Τότα στη φωτογραφία η κ. Μπατζελή με τον πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ.ΔΑ.Π. κ.

Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και την Τότα

Η κ. Μπατζελή, παράλληλα με τη δημόσια δέσμευση της, ζήτησε από το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. να μην αναστείλει τη λειτουργία του. Το ΔΙ.ΚΕ.ΠΑ.Ζ. με νύχια και με δόντια κράτησε την υπόσχεση του και δεν έκλεισε, αλλά δυστυχώς στην πορεία συνέβησαν και τα χειρότερα.

Απ’ ότι μας δήλωσαν στην επίσκεψη μας στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., μαζί με την ηθοποιό, σεναριογράφο, και συγγραφέα κ. Άννα Ανδριανού, που είναι πολύτιμη φίλη του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., όχι μόνο δεν τους έχουν δώσει τα ήδη ελάχιστα για τις ανάγκες του συνδέσμου οφειλόμενα 670.000 ευρώ, αλλά με παρέμβαση του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, και παρά την αντίθετη εισήγηση της υπουργού, περιέκοψε 60.000 ευρώ- αχ ρε Γιώργη Γεννηματά τί τανοτεράστιους είχες για συνεργάτες που κόβουν για οικονομία 70.000 ευρώ από τα αδεσποτούλια- και το ποσό στρογγυλοποιήθηκε στα 600.000 ευρώ τα οποία δεν δίνονται για γραφειοκρατικούς λόγους και εδώ μυρίζει Λογιστήριο του Κράτους και απροθυμία πληρωμής!!!.

Συζητάμε για ανάλγητη και ανελέητη πολιτική που στρέφεται εναντίον της Αττικής κοινωνίας, οδηγεί στο άμεσο κλείσιμο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., στην απόλυση και ανεργία 10 νέων επιστημόνων που κάνουν υποδειγματική εργασία ευρωπαϊκού επιπέδου, ενώ τα αδέσποτα ζώα, φορείς πολλαπλών ασθενειών θα τριγυρίζουν ανάμεσα μας και θα κινδυνεύουν τα παιδιά μας και μεις από μολυσματικές αρρώστειες. Ο δε διευθυντής του γραφείου της κ. Μπατζελή, Ανδρέας Δαβίλας, που είναι κτηνίατρος, ειρωνία της τύχης για τα αδέσποτα και όλους εμάς, να μην κάνει το παραμικρό για να υπερασπίσει την πολιτική του προϊσταμένη, που δεσμεύτηκε δημόσια και δείχνει τραγικά ανακόλουθη, να είναι εξαφανισμένος και να μην αναμειγνύεται. Στάση που είναι ανερμάτιστη πρώτιστα για επιστήμονα που οφείλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον έχοντας ορκιστεί στον Ιπποκράτη, και δευτερευόντως για δημόσιο λειτουργό που θέτει την υγεία μας σε κίνδυνο από αδιαφορία και ωχαδερφισμό. Τί άλλο να πει κανείς από κατάντια και εξαθλίωση των πολιτικών παραγόντων, και ποιός Καλλικράτης να διορθώσει παγιωμένες άθλιες νοοτροπίες που στρέφονται ανοικτά εις βάρος της υγείας και ποιότητας ζωής μας. Οι δημοτικές εκλογές όμως είναι πολύ κοντά, και για να δούμε αν τότε οι όποιοι γενικοί γραμματείς, φαρισαίοι, και διευθυντές γραφείων υπουργών θα τολμούν να ξεμυτίσουν από τα γραφεία τους, και να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, που τους αναλογεί σε ατομικό επίπεδο, για να μην το υποστεί όλο η κυβέρνηση.

Στη φωτογραφία εξ αριστερών προς τα δεξιά ο πρόεδρος του ΔΙ.ΚΕ,Π.Α.Ζ. Κ. Γρ. Γουρδομιχάλης, η κ. Άννα Ανδριανού, και ο διευθυντής του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. κ. Γιώργος Κατσαντώνης.










Οι εγκαταστάσεις του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. στο Σχιστό που της επισκέφθηκε το Ελληνικό Καφενείο











Ο Ιβάν που είναι εκτός από μασκώτ και φύλακας, και συνοδός των τραυματιμένων σκυλιών που τα φέρνουν τα ασθενοφόρα.















Βαριά τραυματισμένο σκυλί από φορτηγό που το εγκατέλειψε στη Λεωφόρο Σχιστού, μεταφέρθηκε με άμεση παρέμβαση του Ναυτικού από αξιωματικό και σώθηκε. Σκηνές που της ζήσαμε όπως και την αγωνία των ανθρώπων του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και του Ναυτικού. Μπράβο στο Ναύσταθμο Σκαραμαγκά για την υψηλή συμπεριφορά πολιτισμού και ευαισθησία που έδειξε απέναντι στο βαριά τραυματισμένο σκυλί.