Ο περί …..φανός λαός


Γράφει ο Λυσίας

Τι γίνεται επιτέλους, με όλα αυτά που ακούγονται, αλλά δεν απαντιούνται;
Για δικαστήρια και καταδίκες….
Το δούλεμα τελικά πάει σύννεφο.
Σύννεφο που κρύβει τις ηλιαχτίδες της αμυδρής ελπίδας μας, πως κάτι πια θα γίνει σ’αυτόν τον τόπο, για να δικαιωθούν, οι μονίμως προδομένοι και αδικημένοι. Εμείς δηλαδή.
Εμείς που ακούσαμε την εισαγγελέα κυρία Φάκου να απαγγέλλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, χωρίς να βλέπουμε πουθενά στον ορίζοντα τον καταγγελλόμενο. Τι κρυφτούλι είναι αυτό πάλι, κανείς δεν γνωρίζει.
Είναι και αυτό, σίγουρα Made in Greece.
Κατηγορίες λοιπόν υπάρχουν. Καιρός να δούμε και τον κατηγορούμενο, να τις επωμίζεται. Προς το παρόν όμως, ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο κατηγορούμενος (υποτίθεται) απολαμβάνει τις διακοπές του, σε γνωστό θέρετρο.
Και προφανώς ξεκοκαλίζει τα...............
εκατομμύρια που αποκόμισε, από την πολύπαθη ΕΡΤ. Πεντέμισι χρόνια βρίσκονταν εκεί θρονιασμένος. Τάιζε, με υπερτιμολογήσεις, όλα τα παιδιά της παρέας του, που του προτείνανε εκπομπές. Από χουλιάρα και Ζαχαρέα, έως τον « Στην υγειά μας » Παπαδόπουλο.
Αλλά και τον Μπόμπολα ( με την ΑΝΩΣΗ ), την Τεγοπούλου, τον Αλαφούζο, και άλλα ¨μπουμπούκια¨. Φυσικά και ταΐσε και την αφεντιά του. Με χαβιάρι και….παντεσπάνι. Αυτό ίσως ( λέμε ίσως) να έχει συνάρτηση και με κάποια ταξιδάκια του, κατά καιρούς, στην Λατινική Αμερική. Πιθανόν εκεί οι τράπεζες να έχουν καλύτερους όρους και περισσότερη ασφάλεια, από τις Ευρωπαϊκές.
Αυτό που τελικά προβληματίζει τον κόσμο, είναι το εάν κάποτε, θα πληρώσει κανείς γι’αυτήν όλη την ξεφτίλα που υπέστη η χώρα μας. Και αυτή όλη την μιζέρια που απλώθηκε, σαν πυκνό σύννεφο, πάνω από τη ζωή του καθενός μας.
Γιατί καλά, οι υπουργοί, την κάνουν…γυριστή. Οι πρωθυπουργοί επίσης.
Οι λοιποί κυβερνητικοί παράγοντες και αυτοί, δια της τεθλασμένης στρίβουν.
Οι μαλ….ες τελικά είμαστε μόνο εμείς; Ο λαός;
Ο περήφανος κάποτε λαός, που του κόψανε το ¨ περί ¨ και του αφήσανε στην πλάτη το «φανός »
Και μάλιστα ερυθρού χρώματος .
ΛΥΣΙΑΣ