Με το λαό απέναντι, λίγα τα «ψωμιά» τους!..


Γράφει ο Καφενόβιος

Είναι διακυβέρνηση αυτή; Αυτοί, έτσι όπως πορεύονται το μόνο που τους απασχολεί είναι να εκτελούν υποδειγματικά τις εντολές του ΔΝΤ. Είδατε κάποιο σχέδιο, κάποια στρατηγική, πλην της ταχύρυθμης οικοδόμησης του εργασιακού Μεσαίωνα και του ασφαλιστικού Καιάδα;

Τουλάχιστον να εξηγήσουν γιατί γίνονται όλα αυτά. Να πουν, δηλαδή: Κάνουμε αυτό γιατί προσδοκούμε εκείνο, το οποίο θα υλοποιηθεί τότε.

Πολύ σύντομα, ίσως σε μερικούς μήνες, η χώρα θα βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο. Η πολιτική της κυβέρνησης μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια προς τα εκεί. Οχι απλώς επειδή κάνει τα εντελώς αντίθετα από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά επειδή λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις, περιθωριοποιεί τους νέους και τις γυναίκες, βυθίζει τη χώρα στην απελπισία.

Δεν κυβερνάται μια χώρα όμως με......... την μεγάλη πλειοψηφία του λαού να είναι αντίθετη προς την ασκούμενη πολιτική. Δεν κυβερνάται τουλάχιστον επί μακρόν χρονικό διάστημα. Ακόμη και αν προς το παρόν η οργή των πολιτών δεν μετουσιώνεται σε εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν έχει αυτή τη στιγμή αντίπαλο πολιτικό δέος ή εναλλακτική πολιτική λύση στο πλαίσιο του συστήματος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι, πρέπει να θεωρεί δεδομένη την παραμονή της στην εξουσία.