Στυγνός εκβιασμός..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος



Είναι προδιαγεγραμμένη η τύχη μας. Ως χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Συμπεφωνημένη από καιρού μεταξύ της απρόσωπης αγοράς και των εγχώριων πολιτικών μαριονετών του νεοφιλελευθερισμού που συνεπικουρούμενες από τους πολιτικούς τυχοδιώκτες του Νέου Κόσμου και τον Μητοστακισμό, ανέλαβαν από κοινού τις εντός του κοινοβουλίου θεατρικές παραστάσεις για να αποκτήσουν αυτές «δημοκρατική νομιμότητα». Ουδεμία η χρεία της παρέμβασης του αποικιοκρατικού ΔΝΤ ή του επιεικώς ανήθικου αλλά νόμιμου πλέον Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Κάτι που δεν γράφω ενυπνιασθείς από επαναστατικό όραμα. Το έχουν καταθέσει εν άτακτη σειρά, μεταξύ τους άγνωροι οικονομικοί επιστήμονες. Ντόπιοι και ξένοι με τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης Ρικ Γουλφ στην εσχατιά της ουράς αλλά όχι και στην εσχατιά της γνώσης. Μα και δίχως αυτούς μια μπακάλικη αριθμητική επιβεβαιώνει όλους όσους στεντόρεια κραυγάζουν για πτώχευση και αναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο μοναδικό την μείωση και την επιμήκυνσή του. Και τούτο επειδή: Αφού σας θυμίσω πως το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μας αγγίζει τα 300 δις ευρώ να σας ενημερώσω για λόγους συγκριτικούς ότι το σύνολο των .........
δαπανών του δημοσίου με τον μισθό του τελευταίου κλητήρα καταβεβλημένο, αγγίζει τα 25 δις ευρώ κατ’ αντιδιαστολή με τα τοκοχρεολύσια τα οποία υπερβαίνουν τα 29δις. Ως επίσης ότι το ετήσιο ύψος των συντάξεων δεν υπερβαίνει τα εξήμισυ δις, την ίδια στιγμή που η τοκοφορία των δανείων τα οποία συνάψαμε, θα πλουτίζει τους δανειστές μας κατά 14,5 δις ευρώ ανά έτος.. Νούμερα που κατατείνουν σε τιμωρία καταναγκαστικής εργασίας δίχως καν να έχουμε κατέλθει στον πάτο του μαύρου πηγαδιού που φιλοξενεί τους κατά συρροή δανειολήπτες της Ευρώπης. Κατά τον Ζάλογγο της δανειοληψίας προηγήθηκαν η Ιρλανδία με 1063% του ΑΕΠ της, η Βρετανία με 431% η κραταιά Ολλανδία
310% η ζάμπλουτη Ελβετία των τοκογλύφων 275%, 231% η ..δανείστριά μας (!) Πορτογαλία και η επίσης πιστώτριά μας Ισπανία 163%. (στοιχεία eurostat δημοσιευμένα από τον αξιόπιστο συνάδελφο Γιώργο Δελάστικ) Επομένως προς τι η αξιοσημείωτα ταυτόχρονη ψύχωση των «αγορών» με την οδύνη του ΝΕΟΠΑΣΟΚΙΚΟΥ σπαραγμού; Την Εθνική μας ακεραιότητα έχουν ως φόντο και για να γίνω σαφής θα σταθώ αφετηριακά στις τελευταίες και υπαινικτικές προειδοποιήσεις του αξέχαστου Λάμπρου Παπαντωνίου από την Ουάσιγκτον (είχα την διορατικότητα να εκτιμήσω τις ικανότητές του πρώτος προσλαμβάνοντάς τον στο ιστορικό κανάλι 29 ως ανταποκριτή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει στο Μέγα όταν το 29 έκλεισε τις εκπομπές του οριστικά) και με αντικείμενο την ανεξήγητα γενικευμένη εξέγερση εξ αιτίας της τραγικής δολοφονίας από αστυνομικό ενός νεαρού. Του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

« Υπόλογη η κυβέρνηση Μπους για τις ανεξέλεγκτες ταραχές στην Ελλάδα αναμετέδιδε ο Λάμπρος και διευκρίνιζε. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έγκυρες πηγές του πενταγώνου απεργάζεται μεθόδους αποσταθεροποίησης της χώρας αυτής ώστε ο Μπαράκ Ομπάμα να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων. Άλλωστε, είχε καταλήξει, μόνον ένας αφελής δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί πως τα γεγονότα είχαν ευθέως υποκινηθεί από την Αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα η οποία μετά την Αίγυπτο συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό πρακτόρων μέσων παρακολουθήσεων αλλά και έμμισθους δολοφόνους απ’ ότι σύσσωμη η Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος μαζί!!!!!!!!» Μήπως τώρα γίνεται άμεσα αντιληπτό το γιατί το ΚΚΕ πήρε αποστάσεις πολιτικής ασφαλείας από τον απόηχο της συγκεκριμένης δολοφονίας αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος το χειρίστηκε όσο του ήταν εφικτό αμυντικά; Κι επειδή εύκολο είναι κάποιος να υποθέσει ότι ο αξέχαστος Παπαντωνίου υπέπεσε ως όλοι οι δημοσιογράφοι στο αντιδεοντολογικό αδίκημα της σεναριολογίας ας σύρουμε το ποντίκι μας επί της ιστοσελίδας STRATFOR μιας on line εταιρίας συγκέντρωσης επί αντικαταβολή πληροφοριών την οποία υπηρετούν έμμισθα από πράκτορες του πενταγώνου και της CIA ως πρακτορίσκοι πέμπτης και έβδομης διαλογής από διάφορες χώρες απλώς αποτυπώματα επί του διοικητικού παγκόσμιου χάρτη όπως σήμερα η δική μας. Να σημειώσω για λόγους επαγγελματικής τάξης πως της δικής μου έρευνας προηγήθηκαν εκείνες της κ. Πελώνη από τα Νέα και της κ. Δέσποινας Συριοπούλου συνεργάτιδας της έκδοσης Greek American News Agency ενώ να έχετε πάντα κατά νου πως οι προβλέψεις ενός Αμερικανικού κέντρου Γεωστρατηγικών μελετών έχουν πάντα αξία ως ανεπίσημη εκδήλωση προθέσεων. Γράφονται έτσι από τους τύπους αυτούς για την χώρα μας και μάλιστα σε δέκα σελίδες τα εξής ανατριχιαστικά:

«Απώλεια του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σενάρια ολοκληρωτικής κατάρρευσης πολιτικού ελέγχου και κοινωνικής έξαρσης της βίας, σταδιακή…αποσύνδεση από τις μεγάλες (σ.σ. προστάτιδες δυνάμεις βλέπε Αμερική),. πολιτική αποσταθεροποίηση σε σημαντικό βαθμό, και έξοδο από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την σύγχρονη και από συστάσεως του ελληνικού κράτους ιστορία της χώρας». Και αν ως προς την έξοδο από την Ευρωζώνη ο μη προνομιούχος Έλλην ουδόλως απασχολείται, τα υπόλοιπα τίποτα καλό δεν προοιωνίζουν ιδιαίτερα δε όταν συνδέονται άμεσα με τον ζόφο εντός του οποίου ζούμε διεθνώς. Έτσι:

« Σύμφωνα με τους αναλυτές του Stratfor, ποτέ δεν έγινε από την Αθήνα αποδεκτός ο μετά την Γιουγκοσλαβική διάλυση υποβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας (!) η οποία προκειμένου να διατηρήσει την θέση της δανειζόταν τεράστια ποσά για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της εξοπλισμών αφ’ ενός αλλά και για να εισέλθει με πειραγμένα στοιχεία (η Goldman Sacs μήπως λέει κάτι στους συντάκτες της ανάλυσης αυτής;) στην Ευρωζώνη.» Οικονομική εξήγηση όμως που από τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ όχι μόνον αποσιωπάται αλλά αντιθέτως υπεραναπληρούται από την βαρβαρότητα ενός ψεύδους που εστιάζει τις αιτίες στην Ελληνική ραθυμία την υπερκατανάλωση και την ανευθυνότητα (όχι πως δεν υφίσταται αλλά όχι ότι φταίει αποκλειστικά αυτή) με συνέπεια την διόγκωση του δημόσιου χρέους από τον εσωτερικό και κυρίως τον εξωτερικό δανεισμό.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι πραγματικά μόνη (αφήστε το είχε πει και ο Σαρτζετάκης πως είμαστε κράτος ανάδελφο) και δεν μπορεί να ονειρεύεται τον ρόλο του πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια όπως έκανε επί τη μεταπολιτευτικής εποχής του Κωσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, δηλώνουν οι «αγιογράφοι» των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή» για να διερωτάται έκπληκτος από την κυνικότητά τους ο Έλληνας ποια ήταν η προστάτιδα δύναμη κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο τις διεκδικητικές απειλές επί του Αιγαίου και την υποκλοπή ενός ονόματος ιστορικού από ένα κράτος παράγωγο των Σόριων συμφερόντων στην περιοχή όπως μας προέκυψε το Κουβέϊτ από τις ενεργειακές ανάγκες των Άγγλων το 1948 προσθέτω εγώ. «Πλέον, εξακολουθούν οι του STRATFOR που επιστρέφουν ως εξειδικευμένοι ιατροδικαστές στον τόπο του εγκλήματός τους, η επιβίωση (!) της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από το αν θα καταστεί χρήσιμη σε κάποια από τις σύγχρονες υπερδυνάμεις ως επίσης και από την έκταση και την ένταση των αντιδράσεων στα δημοσιονομικά μέτρα αφ’ ενός και αφ’ ετέρου από τον ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό της Τουρκίας προς το Αιγαίο που αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστικό στην περιοχή!» (Με λόγια απλά: Ή αυτοκτονείτε ή σας αυτοκτονούμε!!!)

Για την εξωπραγματική και πέραν πάσης λογικής εξήγησης έκταση και ένταση των ταραχών με αφορμή την τραγική πράγματι δολοφονία του Γρηγορόπουλου κουβέντα. Για την σύμπραξη της Goldam Sacs στο επί Σημίτη έγκλημα πλαστότητας των οικονομικών μας στοιχείων για την ένταξή μας στην Ευρωζώνη άχνα. Για την έντρομη κυβίστηση Ερντογάν απέναντι στον Ισραηλινό «τσαμπουκά» με την επίδειξη των Ισραηλινών αχαμνών λέξη.. Για την ματαίωση του Αγωγού άκρα του τάφου σιωπή. Για τις κατασκοπευτικές υποκλοπές του πρωθυπουργού μιας κυρίαρχης χώρας, τσιμουδιά.. Για τις μίζες επί των στρατιωτικών εξοπλισμών τους οποίους οι ίδιοι ως πλανόδιοι πωλητές στις ρούγες των κυβερνητικών γραφείων μας πλασάρουν σιγή ιχθύος. Για την αγοραία ληστεία των τραπεζιτών μόκο. Μόνον έμμεσες απειλές και νουθεσίες προς τον Ελληνικό λαό να «κάτσει στ’ αυγά του» αν θέλει να διατηρήσει το μετεπαναστατικό τους κράτος. Ε, λοιπόν όχι. Δεν θα κάτσουμε στ’ αυγά μας. Επειδή αν κάτσουμε στ' αυγά μας θα σημαίνει απόδειξη συλλογικής συνενοχής ως προς την ληστεία κατά της χώρας μας.. Θα σας εξανδραποδίσουμε μαζί με τις δηλητηριώδεις ουρές σας (τα πολιτικά υποχείριά σας) στην περιοχή και τα κινούμενα σκίτσα που προβάλλετε στις οθόνες μας καθημερινά ως κυβέρνηση.

ευγένιος ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr