στο γκισντάνι, στη μπουζού ...

Γράφει ο Ελλην Φορολογούμενος

Μια νέα έρευνα - ευρωδημοσκόπηση (ευρωβαρόμετρο), που δημοσίευσε λίαν προσφάτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταδεικνύει ότι ένας στους έξι Ευρωπαίους (15,1%) δηλώνει πως αγωνίζεται αδιάκοπα για να τα βγάλει πέρα οικονομικά και να καταφέρει να πληρώσει κάθε μήνα τους τρέχοντες λογαριασμούς της οικογένειάς του. Το ποσοστό των Ελλήνων είναι σχεδόν 3πλάσιο, αφού το 43,9% των συμπατριωτών μας δηλώνει ότι αγωνίζεται καθημερινά για να τα φέρει βόλτα και να πληρώσει τους λογαριασμούς του σπιτιού του κάθε μήνα (νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο,
φαγητό, καταναλωτικά αγαθά καθημερινής χρήσης κ.λπ.).
Παράλληλα, το 93,7% των Ελλήνων (το 74,7% των άλλων Ευρωπαίων) θεωρεί ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
Σύμφωνα με την ιδία μελέτη τα επόμενα χρόνια οι Έλληνες φυλακισμένοι θα είναι οι ευτυχέστεροι έλληνες , μετά τους....... δημάρχους , τους υπάλληλους των πολεοδομιών και τους υπαλλήλους του υπουργείου μεταφορών- ξέρεται εκείνοι που εκδίδουν τις άδειες των φορτηγών ΔΧ -.
Λέγεται δε ότι στα μηχανογραφικά για τις πανελλαδικές του επόμενου έτους το υπουργείο της Διαμαντοπούλου θα εντάξει και θέσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα αρχικά στον Κορυδαλλό και έπειτα σε άλλες φυλακές της χώρας .Αναμένεται δε οι βάσεις να χτυπήσουν ταβάνι μιας και το δέλεαρ της δωρεάν σίτισης και στέγασης θα είναι μεγάλη πρόκληση για τους υποψηφίους.
Για τους ενήλικες θα προκηρυχτούν θέσεις στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ .Στο πλεκτό * λοιπόν οι Έλληνες .
*Προέρχεται από το πλεχτό (σταυροειδές) μαντεμένιο κάγκελο στα παράθυρα των κελιών των φυλακών.

Συνώνυμα: μπουζού, φυλάκα, κάγκελο, στενή, φρέσκο, ψειρού, γκισντάνι, σύρμα, σχολείο, κατηχητικό κ.α.