Μια απάντηση σε σχόλιο.

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Διάβασα χθες σε μπλόγκ το σχόλιο μιας κυρίας που αγανακτησμένη και δικαίως στρέφεται κατά του Υπουργού, καθώς εισέπραξε μειωμένη τη σύνταξή της, και στη συνέχεια κάποιες απαντήσεις ορισμένων μικρόψυχων που στράφηκαν εναντίον της, επειδή η εν λόγω κυρία αν και όπως αναφέρει είναι εξήντα ετών, εισέπραξε σύνταξη που ανερχόταν στο ποσό των 1.561 ευρώ,(σημειωτέον μαζί με το επίδομα αδείας), ενώ αυτοί αν και 30ρηδες θα πρέπει να εργασθούν μέχρι τα 70 τους και δεν θα εισπράξουν τόσα πολλά ως σύνταξη.

Τα σχόλια αυτά, μόνο μικροψυχία και ανοησία αποφέρουν και δείχνουν τι μυαλά κουβαλάμε ορισμένοι, καθώς αντί να βαρέσουμε τον γάϊδαρο, βαράμε το σαμάρι.


Κατ αρχή κύριε τριαντάρη, κανείς δεν..........
σου φταίει που είσαι σε αυτή την ηλικία, και δεν σε έκαναν οι γονείς σου τριάντα πέντε χρόνια νωρίτερα ώστε να είσαι και εσύ τώρα συνταξιούχος «παλιός» από αυτούς που λες ότι «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν», επειδή εισπράττουν «μεγάλη» σύνταξη.

Το ότι η εν λόγω κυρία στην ηλικία αυτή των 60 είναι συνταξιούχος δεν είναι επειδή έκλεψε κανένα μας, αφού αυτός ήταν ο νόμος.

58 ετών και με 10.500 ένσημα το ΙΚΑ συνταξιοδοτούσε κανονικά τον οποιοδήποτε είχε τις προϋποθέσεις αυτές.

Αν λοιπόν κάποιος εργαζόταν κανονικά από τα 20 χρόνια του ή από τα 23 του, πρόσθεσε τα 35 χόνια, αν ξέρεις απλή αριθμητική και θα δεις σε ποια ηλικία έβγαινες σε σύνταξη.

Αν τώρα ορισμένοι εργαζόμενοι εισέπρατταν τα ένσημα σε ρευστό χωρίς να τα αποδίδουν στα ταμεία τους, και έρχονται τώρα και κλαίγονται ότι είναι μεγάλης ηλικίας και παίρνουν μικρή σύνταξη, είναι ένα άλλο θέμα και θα πρέπει να τα βάζουν με τον εαυτό τους.


Όμως από εδώ και πέρα θα πρέπει να αρχίσει ο προβληματισμός σου.

Πως τόσα χρόνια από τότε που θεσπίστηκε η κοινωνική ασφάλιση τα ταμεία δεν είχαν πρόβλημα??

Πως τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αν και παρέμεναν κατατεθιμένα υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος ΑΤΟΚΑ επαρκούσαν και κάλυπταν τις ανάγκες τους παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούσαν χρηματοδοτήσεις κυβερνητικών ημετέρων ?

Γιατί από τότε που κάτι «σαΐνια» χρωματισμένα με μπλε και πράσινους κόκκους αποφάσισαν να «αξιοποιήσουν» τα αποθεματικά αυτά με τοποθετήσεις σε χρηματιστήρια και ομόλογα αυτά εξαφανίσθηκαν καταλήγοντας σε τσέπες ορισμένων «κολητών» χωρίς να ζητηθούν από κανένα να επιστρέψουν στη θέση τους και να διωχθούν οι εν λόγω απατεώνες αρχίζοντας από τα εκάστοτε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη?

Ποιος φταίει λοιπόν? Ο νυν συνταξιούχος που εισπράττει την κουτσουρεμένη του σύνταξη, ή οι απατεώνες που ψηφίστηκαν «τάχα» να προσφέρουν στα «κοινά» και αυτοί μας κατάκλεψαν για τη βόλεψή τους?

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί κάθε φορά τη βραδιά των εκλογικών αποτελεσμάτων γίνονταν λαϊκά πανηγύρια και εκδηλώσεις με σημαίες και κορναρίσματα επειδή κέρδισαν οι «δικοί» μας? Να μας κυβερνήσουν ή να μας κατακλέψουν?

Γιατί δεν καλούνται οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να πληρώσουν τα χρωστούμενά τους, όπως είδαμε στις πρόσφατες καταστάσεις οφειλετών αλλά αφήνονται ελεύθεροι να απολαμβάνουν τις βιλάρες τους με τις πισίνες και τις πολυέξοδες δεξιώσεις τους εις υγεία των κορόϊδων αντί να τους δημευθεί η περιουσία ΑΜΕΣΑ και να ξοφληθούν τα χρέη τους?

Γιατί όπως λες αφού η σύνταξη είναι θεσμός ανταποδοτικός, δηλαδή πληρώνεις για να εισπράττεις, δεν ενοχλείσαι που οι βουλευτές με μια θητεία 4 ετών στη Βουλή εισπράττουν σύνταξη και εφάπαξ περισσότερα από αυτόν που εργάζεται 35 χρόνια, σε βάρος των ζώων που τους ψηφίζουν ενώ παράλληλα και τα κόμματα εισπράττουν τεράστια ποσά επιδοτούμενα από ποιον και γιατί???

Τέλος γιατί αναφερόμενοι στο σημερινό οικονομικό πρόβλημα της χώρας μιλάνε όλοι και το προσδιορίζουν «από τη μεταπολίτευση και μετά»??

Μέχρι τότε τι γινόταν? Γιατί δεν αναφέρουν τους οικονομικούς δείκτες μέχρι την μεταπολίτευση? Μήπως γιατί η ανεργία τότε ήταν στο μηδέν? Μήπως γιατί οι οφειλές της χώρας ήταν απείρως λιγώτερες και δεν ανησυχούσαν τα οικονομικά επιτελεία? Μήπως επειδή τότε τα δημόσια έργα είχαν πραγματικό κόστος -ας ήταν καλά και η ΜΟΜΑ- και όχι τεράστιο επειδή πρέπει να «φάνε» όλοι? Μήπως τέλος επειδή σήμερα δεν συμφέρει η σύγκριση των «νυν» με των «τότε»???

Αυτά αγαπητέ φίλε πρέπει να σε προβληματίζουν και όχι αν η κυρία των 60 ετών παίρνει σύνταξη μεγαλύτερη από αυτή που θα παίρνεις εσύ στα 70 χρόνια σου. Αλλού θα πρέπει να στρέψεις την οργή σου και να ζητήσεις τις όποιες εξηγήσεις για τα «πως» και τα «γιατί».

Σε αφήνω τώρα γιατί ανέτειλε ο ήλιος (ο πραγματικός όχι ο πράσινος) και άρχισε να μου καίει την πλάτη, αλλά νομίζω έπρεπε να πάρεις την απάντησή σου στο άστοχο σχόλιό σου.

Καλημέρα.