Κυβέρνηση προς ΕΣΗΕΑ: «Δεν καταλαβαίνω τίποτα…»


Γράφει ο Μιντιάρχης


Και επειδή, αυτή δεν είναι η οποιαδήποτε κυβέρνηση αλλά: Η «κυβέρνηση» μετά από πιέσεις που δέχτηκε (από ποιόν άραγε;) απέσυρε από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τη διάταξη που προέβλεπε την επιβολή αγγελιόσημου στις διαφημίσεις των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και την υποχρεωτική ασφάλιση των εργαζομένων στα ταμεία τύπου.

Ετσι οι δημοσιογράφοι των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης παραμένουν εκτός των Ενώσεων Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων, όπως επίσης και από τα δημοσιογραφικά ταμεία.

Το ζήτημα αυτό προστίθεται επιπλέον στα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου, ο οποίος πλέον μετράει τετραψήφιο αριθμό ανέργων-για πρώτη φορά στην ιστορία του-με τους αρμόδιους υπουργούς να παίζουν το παιχνίδι του «ποντικού με τη γάτα», δίνοντας έωλες και ανέξοδες υποσχέσεις (και) στο δημοσιογραφικό εργατικό κλάδο, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ............κατάσταση στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι «εκρηκτική» και σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για να μεθοδευτούν οι αντιδράσεις στο «πισωγύρισμα» της κυβέρνησης.

Το μοναδικό «κακώς κείμενο» στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρείται ο γνωστός «υπερ-παππούς» που τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως βρίσκεται εκτός ελέγχου, αγνοώντας πως πλέον βρίσκεται σε ηλικία ανάπαυσης, προκαλώντας την οργή του συνόλου των μελών του ΔΣ, τόσο με τις υποσχέσεις του στα άνεργα μέλη, όσο και με τα «καμώματά» του κατά τη διάρκεια των συζητήσων στο ΔΣ, θυμίζοντας κυβερνητικό "Τσιτσέριν"...