Δεν θα καθαρισθεί ούτε η πράσινη ούτε η γαλάζια «κόπρος του Αυγείου»…


Γράφει ο Μαγια

Η απόλυτη επιβεβαίωση του ρηθέντος υπό του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, με θητεία 38 χρόνων στη Δικαιοσύνη: «Εχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται»;
Ετσι, λοιπόν, μην περιμένετε να δικαστεί ούτε ο Γιάν Αγγέλου, το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση-μαμούθ, ύψους 400.000 ευρώ για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο κ. Ρακιντζής, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο που οι ισχυροί ξεγλιστρούν. Γνωρίζει ότι, η διαφθορά δεν έχει όρια και φραγμούς.
Γαλάζιο τείχος προστασίας ύψωσαν γύρω από τον Γιάν. Αγγέλου, η Ρηγίλλης και ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις και σκευωρία του ΠΑΣΟΚ.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κρυπτόμενου, Κ. Καραμανλή (από παραλίας εις χασαποταβέρναν), για πρώτη φορά από τον περ. Οκτώβρη, έστω μέσω των συνεργατών του. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για τις εγκληματικές ευθύνες του στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά ..........
για τον πρώην συνεργάτη του μίλησε. Και τι είπε; «Οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους»
Ωστόσο, κακώς ανησυχεί ο Καραμανλής, μήπως παρασυρθεί και η αφεντιά του από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να καθαρισθεί η «κόπρος του Αυγείου». Ούτε η πράσινη ούτε η γαλάζια.
Εχουν γνώση οι …φύλακες του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος…