Για γερά πορτοφόλια τα κυπριακά ξενοδοχεία

• Με εξαίρεση τη Λάρνακα
• Στην Ευρώπη πέφτουν οι τιμές στην Κύπρο ανεβαίνουν

Την ίδια ώρα που ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές συνεχίζουν να πέφτουν με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, οι τιμές των κυπριακών ξενοδοχείων ανεβαίνουν αφού ως γνωστό εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα στη χώρα μας υπάρχουν πολλά έργα υποδομής όπως καζίνο, μαρίνες, θεματικά πάρκα και πολλά άλλα. Με βάση τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών: www.trivago.gr το φετινό Ιούλιο ένα απλό δίκλινο δωμάτιο στις πόλεις της Κύπρου με εξαίρεση στην Λάρνακα είναι αισθητά πιο ακριβό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα κατά 10%...

Συγκεκριμένα στη Λάρνακα ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει κατά μέσο όρο €87 δηλαδή είναι μειωμένο κατά 6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Η Αγία Νάπα παίρνει την πρωτιά προσφέροντας ξενοδοχειακές τιμές κατά 52% πιο ακριβές (μέσος όρος τιμών €135). Οι ταξιδιώτες στην Πάφο θα πληρώσουν 12% πιο ακριβές τιμές (μέσος όρος τιμών €139) ενώ στη Λεμεσό οι τιμές αγγίζουν τα €146 (αύξηση 3%συγκριτικά με το μήνα Ιούνιο).
Από την άλλη ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στην Ευρώπη, τον Ιούλιο,  κοστίζει κατά μέσο όρο €108 Αυτό σημαίνει μια μείωση τιμών 7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ιδιαίτερα οι ισπανικές πόλεις όπως η Μαδρίτη (€96 ε) και η Σεβίλλη (€73) φτάνουν στα χαμηλότερά τους επίπεδα γι' αυτή τη χρονιά. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά βρίσκονται οι τιμές σε πόλεις όπως η Στοκχόλμη, η Βαρκελώνη και το Παρίσι έως και 28% ανεβασμένες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται...κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών: www.trivago.gr
Αναλυτικά σε 37 από τις 50 πόλεις που βρίσκονται στη λίστα του tHPI παρατηρήθηκαν το μήνα Ιούλιο μειώσεις. Μείωση τιμών καταγράφεται ιδιαίτερα έντονα σε δημοφιλείς, καλοκαιρινούς, ισπανικούς προορισμούς. Μειώσεις δεν παρατηρούνται μόνο στα ξενοδοχεία της Ισπανίας αλλά και στις τιμές διανυκτερεύσεις στις σκανδιναβικές πόλεις. Στο Όσλο μειώθηκαν σημαντικά οι τιμές μέσα σε διάστημα ενός μήνα (μείωση 21%). Τα ξενοδοχεία της Κοπενχάγης  (€143 μείωση8%) και της Στοκχόλμης (€151 ευρώ, μείωση 10%) ακολουθούν τις μειωτικές τάσεις προσφέροντας  στους επισκέπτες τους τον μήνα Ιούλιο καλύτερες τιμές.

Όσοι επισκεφθούν τις ανατολικές, ευρωπαϊκές πόλεις θα βρουν και εκεί οικονομικές προτάσεις διανυκτερεύσεων. Στη Βουδαπέστη κοστίζει μια διανυκτέρευση (€74) 15% λιγότερο από τον προηγούμενο μήνα, στην Πράγα  (€84) 13% λιγότερο ενώ στη Σόφια φτάνει το κόστος διανυκτέρευσης τα χαμηλότερα επίπεδα για αυτή τη χρονιά (€72 ευρώ , μείωση11% ).
Εκτός από την Κύπρο αύξηση στις τιμές παρατηρήθηκε και στο Παρίσι όπου θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες €147, 11% περισσότερο σε σχέση με τον Ιούλιο 2009. Οι ξενοδόχοι στη Βαρκελώνη ανέβασαν τις φετινές τους τιμές κατά 24% (€136) ενώ στη Βενετία κοστίζει κατά μέσο όρο η διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο  €176 ευρώ, 21% πιο ακριβά από την περσινή χρονιά.

Ομοίως έντονη αύξηση σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009, παρουσιάζει η Στοκχόλμη (€151, αύξηση 28%), το Άμστερνταμ (€147 ευρώ, αύξηση 19%) και η Φλωρεντία (€122 αύξηση 12%).
Στις ελληνικές και κυπριακές πόλεις πόλεις κοστίζει μια διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο €108  και €124 αντίστοιχα.  Οι ξενοδοχειακές τιμές τις Αθήνας (μέσος όρος τιμών €105 αυξήθηκαν κατά 1% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίθετα η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη  συνεχίζει να μειώνει τις τιμές της και αυτό το μήνα,  φτάνοντας στα €86 (μείωση 10%). Τα περισσότερα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές τους το μήνα Ιούλιο με πρώτο σε αυξήσεις το νησί της Κώ, όπου οι τιμές εκτοξεύονται συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα στα €93 (αύξηση 73%), δεύτερο το νησί της Ίου (μέσος όρος τιμών €54, αύξηση 38% ) και τρίτο το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου (μέσος όρος τιμών €136 αύξηση 20% ).

Αυξήσεις παρουσιάζει και το νησί της Κρήτης, όπου οι επισκέπτες θα βρουν αυξημένες τιμές στο Ρέθυμνο (μέσος όρος τιμών €98, αύξηση 15% ), στα Χανιά (μέσος όρος τιμών €85 , αύξηση 9% ), στη Χερσόνησο (μέσος όρος τιμών €98 , αύξηση 7% ) και στο Ηράκλειο (μέσος όρος τιμών €105 , αύξηση 6% ). Οι ξενοδόχοι τις Ρόδου αυτό το μήνα έκαναν αυξήσεις στις τιμές τους κατά 5% (μέσος όρος τιμών €82 ευρώ). Προς τα πάνω ανέβηκαν οι τιμές και στη Νάξο (μέσος όρος τιμών €73, αύξηση 12% ). Όσοι ταξιδιώτες επιλέξουν τη Σκιάθο θα βρουν τις ίδιες τιμές με το μήνα Ιούνιο, ενώ μειωμένες παρουσιάζονται οι τιμές σε αρκετές περιοχές της Σαντορίνης.

sigmalive.com