Πάρτε την (Γ)ελλάδα στα χέρια σας!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης



«Στην κοσμάρα του»


«Έχουμε αρχίσει μία επανάσταση, όχι μόνο δομική αλλά και σε αντιλήψεις, και θα πετύχουμε με τη συμμετοχή της νέας γενιάς…..Πάρτε την Ελλάδα στα χέρια σας», είπε σήμερα στη βουλή ο πρωθυπουργός, ξένος προς την ελληνική πραγματικότητα απευθυνόμενος προφανώς σε ξένους.

Πριν δυο μήνες, η έγκυρη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και το γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο «Deutscher Funk», είχαν ανταποκρίσεις και αναλύσεις για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος, ακόμη μεγαλύτερο από το χρέος. Σύμφωνα και με τους δύο υπάρχουν σήμερα έλληνες και ελληνίδες που έχουν τελειώσει τα καλύτερα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και οι οποίοι δεν πρόκειται να βρουν ποτέ μια αξιοπρεπή δουλειά στη χώρα τους. Αυτοί οι νέοι, ότι πολυτιμότερο.......
έχει μια χώρα, θα αναγκαστούν να ξενιτευτούν, Τραγικό για την Ελλάδα αλλά πολύ καλό για την Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τραγικό, γιατί, όταν οι γονείς σου έχουν πουλήσει ακόμη και τα σπίτια τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στα καλύτερα ξένα πανεπιστήμια και το προϊόν αυτό της γνώσης θα το γευτούν χώρες που δεν ξόδεψαν δεκάρα, αυτό λέγεται αυτοκτονία ενός έθνους.
Σε ποιους απευθύνεται άραγε ο έλληνας πρωθυπουργός;