Σταματάνε οι καθηγητές να διορθώνουν τα γραπτά των Πανελλαδικών


Σε αποχή από τα καθήκοντά τους καλεί η ΟΛΜΕ τους βαθμολογητές και όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα από σήμερα και «μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της πληρωμής όσων απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις».
Είναι ζήτημα ημερών, απαντά το υπουργείο, χωρίς ωστόσο να πείθει τους εκπαιδευτικούς που παραπέμπουν στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας αλλά και στις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περιστολή πρόσθετων αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων.

Από τις 21 Μαΐου, επισημαίνει η Ομοσπονδία, έγιναν συνεχείς παρεμβάσεις προκειμένου το υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το ζήτημα. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε και παρά την ...........
ανάκληση αποφάσεών της για σχετικές κινητοποιήσεις (αποχή, παράσταση διαμαρτυρίας) εις ένδειξη καλών προθέσεων, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη και αν η συμμετοχή στην αποχή είναι μεγάλη, τότε θα έχει σημαντικές συνέπειες στη βαθμολόγηση των γραπτών, ένα κρίσιμο στάδιο των πανελλαδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα έχουν βαθμολογηθεί περισσότερα από τα μισά γραπτά αλλά χρειάζονται αρκετές ημέρες ακόμα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.