"Το παιδί είναι δικό μου και το κάνω ότι θέλω!"


«Το παιδί είναι δικό μου και το κάνω ότι θέλω!» Ανάστατη είναι η Θεσσαλονίκη, ειδικά η πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης, μετά τη σύλληψη πρώην επιστημονικής συνεργάτιδας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τον άγριο ξυλοδαρμό του υιοθετημένου παιδιού της σε κεντρικό σημείο της Τούμπας.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του εννιάχρονου παιδιού έγινε μέρα μεσημέρι. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν ξαφνικά μια 53χρονη να φωνάζει και σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται άγρια σε κάποιο άγνωστο άτομο. Κάποιοι πίστεψαν ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα τσαντάκια και πως τον είχε πιάσει. Ομως, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το παιδί της που έβγαζε πονεμένες κραυγές. Οι περαστικοί τής φώναξαν να μην το χτυπά, αλλά εκείνη φέρεται πως τους είπε απτόητη: «Είναι δικό μου το παιδί και το κάνω ό,τι θέλω!» Η αγανάκτηση του κόσμου έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν εμφανίστηκε ο πατέρας του παιδιού, που είναι ανώτερος δικαστικός, ο οποίος αντί να το προστατέψει φέρεται πως είπε στον κόσμο ότι το παιδί είναι από τη Ρωσία και δεν έχει ανάγκη!

Μετά τη δυναμική παρέμβαση αυτόπτων μαρτύρων που είδαν το εξωφρενικό συμβάν, η 53χρονη κατέληξε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος και από εκεί στο Αυτόφωρο, που την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Η 53χρονη φέρεται να αρνήθηκε στο δικαστήριο ότι χτύπησε το παιδί της και έκανε λόγο για μια επίπληξη λίγο πιο έντονη από τα φυσιολογικά όρια, επειδή...........
τρόμαξε όταν το είδε να περνάει τον δρόμο ανεξέλεγκτα.

Ο εισαγγελέας Ανηλίκων έδωσε εντολή να διακομιστεί το παιδί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο εννιάχρονος είχε εκχυμώσεις, μώλωπες και αμυχές στο σώμα του και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση για να εξακριβωθεί πότε και κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκαν. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το παιδί παρουσιάζει εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό εξετάστηκε και από τον ψυχολόγο του νοσοκομείου.

Μώλωπες στα πόδια και αμυχές στο πρόσωπο διαπίστωσε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης που εξέτασε τον μικρό. «Οι βλάβες στα πόδια ήταν ασήμαντες και θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί επάνω στο παιχνίδι. Το παιδί μάς είπε ότι οι αμυχές στο πρόσωπο έγιναν από τον σκύλο του. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πότε και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν οι μώλωπες, αλλά το παιδί μάς απαντούσε με δυσκολία και ζητούσε να πάει σπίτι του», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Πίσω από την υιοθεσία του αγοριού από τη Ρωσία κρύβεται ένα μεγάλο δράμα, αφού ήταν τρόφιμος ορφανοτροφείου στη Μόσχα, απ’ όπου υιοθετήθηκε στην ηλικία των πέντε ετών και ήλθε στην Ελλάδα. Ωστόσο, το αγοράκι εμφάνισε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να πάει στο σχολείο.