ΠΑΤΡΑ: Μπόχα από τα σκουπίδια και τις καταγγελίες για μίζες!!!


Γράφει ο Μαγια

Πνίγεται στη μπόχα η Πάτρα: των σκουπιδιών και των φημών για μίζες, που συνοδεύουν την καθυστέρηση δημοπράτησης του εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων! Την δυσοσμία της περιρρέουσας ατμόσφαιρας κάνει περισσότερο πνιγηρή η καταγγελία-βόμβα του Κ. Πελετίδη, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, για οικονομικά συμφέροντα και «λαδώματα», για «υπόθεση-σκάνδαλο, που μυρίζει από μακριά»!!!
Τεράστιες ευθύνες καταλογίζουν στην παραπαίουσα δημοτική αρχή του Α. Φούρα, οι κάτοικοι, που έχουν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακας δεν έχει μόνο κορεσθεί, αλλά εξ αιτίας της κακής διαχείρισης έχει μετατραπεί σε τοξική «βόμβα». Οι κάτοικοι της περιοχής δε θέλουν να ακούνε, πλέον, από τον επί 3,5 έτη απόντα δήμαρχο, ούτε ως σκέψη το ενδεχόμενο επέκτασης του ΧΥΤΑ και επομένως παράτασης της επικινδυνότητάς του.

Εγκαλούν δε, τη δημοτική αρχή για ανεπάρκεια και πρωτοφανή εμπαιγμό επειδή, παρά τις δεσμεύσεις της το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων, που θα αντικαταστήσει τον ΧΥΤΑ ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί!!!

Ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προτείνουν ως..........
εναλλακτικό τόπο απόθεσης των σκουπιδιών τον ΧΥΤΑ Φλόκα, αλλά περιέργως πως, συναντούν την κατηγορηματική άρνηση του δήμου.

Η κατάσταση τις επόμενες μέρες θα γίνει εκρηκτική, ενώ αναμένεται εισαγγελική παρέμβαση τόσο για τη δημιουργηθείσα κατάσταση όσο και τις καταγγελίες Πελετίδη, περί «οικονομικών συμφερόντων και λαδωμάτων»!!!...