Πέλεκυς στους ληστές με τις λευκές μπλούζες!


Γράφει ο Μαγια

Το σκάνδαλο της Siemens είναι πταίσμα μπροστά στο σκάνδαλο της Υγείας, υποστηρίζουν όσοι έχουν αίσθηση των αριθμών και του μεγέθους της συντελούμενης, εδώ και χρόνια, κλοπής των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι ληστές με τις λευκές μπλούζες, σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, έχουν αφαιρέσει κοντά στα 25 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και φέρουν την ευθύνη για το υπερβάλλον 10% του δημόσιου χρέους, που έφθασε την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου.

Η διάλυση των νοσοκομείων, είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα ενός σκανδάλου διαρκείας. Η χρεοκοπία ήταν προδιαγεγραμμένη, ίσως και σκοπούμενη. Εξασφαλίστηκε με νόμους και υπουργικές αποφάσεις η προμήθεια υλικών σε τιμή πενταπλάσια ή και δεκαπλάσια αυτής που ισχύει στην αγορά σε οποιασδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα.

Τα χρέη των νοσοκομείων τριπλασιάστηκαν την περίοδο 2007 - 2009, όταν δέσποσαν πλέον οι απευθείας αναθέσεις (ποιος υπούργευε τότε στην Υγεία; Μα, ο Δημήτρης «δεν κλέψαμε» Αβραμόπουλος). Κάποιοι πλούτισαν σ’ αυτό το ........σκηνικό (άριστα οργανωμένο μέσα στη διάλυσή του), και όχι μονάχα οι φαρμακοβιομήχανοι και οι κάθε λογής προμηθευτές.

Χορός δισ. στην υγειά των αρπακτικών, ανάμεσά τους και απατεώνες γιατροί, που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο!

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ περιέγραψαν στην υπηρεσία τους καταστάσεις που παραπέµπουν σε µεθόδους µαφίας.

Και μόνον ο ρυθμός αύξησης των δαπανών προκαλεί σοκ. Τα χρέη των νοσοκομείων από 2,5 δισ. στις αρχές του 2005, ξεπέρασαν πέρυσι τα 6 δισ. ευρώ. Ανάλογη είναι η καμπύλη, που διαγράφουν οι δαπάνες για φάρμακα και υγειονομικά είδη των ασφαλιστικών φορέων, με αποτέλεσμα τα συσσωρευμένα ελλείμματα του κλάδου υγείας του ΙΚΑ να αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ. Αλλα τόσα υπολογίζεται ότι είναι τα ελλείμματα των υπόλοιπων ταμείων.

Το συµπέρασµα από όλα αυτά είναι ότι πρέπει να υπάρξει αµείλικτη τιµωρία για όλα τα λαμόγια, που εντόπισε το ΣΔΟΕ.
Τα υπουργεία Οικονοµικών και Υγείας πρέπει να µεριµνήσουν για την απονοµή Δικαιοσύνης χωρίς καθυστέρηση. Και βεβαίως να κοινοποιήσουν όλα τα κλεφτρόνια με τα λευκά κολάρα!