Ο Roccos και τα αδέλφια του

Γράφει ο Παρατηρητής

“Σάλο” προκάλεσε στους βουλευτές ,κατά το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, η παραδοχή του τ. υπουργού Τ. Μαντέλη, ότι εδέχθη χορηγίες από την Siemens, αλλά κυρίως η τοποθέτηση του ότι αυτή η πρακτική δεν αφορά μόνο αυτόν αλλά λίγο – πολύ όλους τους εν ενεργεία ή μη πολιτικούς.

Όσο κι αν “εξανίστανται” οι βουλευτές, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βυθίζονται ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία και στην αυτογελιοποίηση.
Καλό θα ήταν, πριν ανοίξουν το στόμα τους, εξορκίζοντας το φαινόμενο, να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα εξής ολίγα:

1. Πότε έχασε βουλευτής την έδρα του, λόγω υπέρβασης των προεκλογικών δαπανών

2. Πότε διενεργήθει έλεγχος του.........
πόθεν για τους πολιτικούς και τους μέχρι 1ου βαθμού συγγενείς τους από το Προεδρείο της Βουλής

3. Πότε δημοσιεύτηκαν τα ποσά που διοχετεύονται μέσω των κρυφών κονδυλίων προς δημοσιογράφους και σε ποιους

4. Πότε έδωσαν τα κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ) κατάλογο των χορηγών τους, πότε έγινε διαχειριστικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ κι αν τηρούνται οι διαδικασίες του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

5. Αν τα χειρόγραφα μπακαλοδεύτερα (αφορά το ΠΑΣΟΚ) εμπίπτουν στην γενικότερη αντίληψη του Πρωθυπουργού περί διαφάνειας.

6. Γιατί τα συνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων (συμπεριλαμβανομένης της Αριστεράς) και μετέπειτα βουλευτές, υπέγραφαν φαρδιά – πλατιά την κύρωση αμαρτωλών συμβάσεων, όντες μέλη των ΔΣ των ΔΕΚΟ, εισπράττοντας παράλληλα παχυλότατες αμοιβές

Προφανώς υπάρχουν και πολλά άλλα που θα μπορούσα να απαριθμήσω. Θα ήθελα όμως, κλείνοντας, να αναφέρω ότι το φαινόμενο της διαφθοράς δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον πολιτικό κόσμο. Διαπερνά όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγέλματος και μόρφωσης. Κι αν θέλουμε να είμαστε έντιμοι με τους εαυτούς μας, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο γιατρός που εκβιάζει, ο εφοριακός που λαδώνεται, ο πατέρας που με μέσον βολεύει το παιδί του στο δημόσιο και υδραυλικός που δεν δίνει ποτέ αποδείξεις, δεν είναι πολίτες άλλης χώρας, αλλά κάποιοι από εμάς.

Μία άλλη φορά θα έχουμε ίσως την ευκαιρία να ανταλλάξουμε περισσότερα απόψεις γι’ αυτό το ζήτημα.

Παρατηρητής observer_gr@yahoo.com