Που είσαι Μαυρογιαλούρε, να μας δεις…


Γράφει ο Μαγια

Ο Φ, Πετσάλνικος, είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής είναι ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας της χώρας. Η εικόνα του προέδρου, χθες στη Βουλή, να μιλά ως απλός βουλευτής για το …χωριό του, σαν νέος Μαυρογιαλούρος, είναι πρωτοφανής. Μόνο τιμή δεν περιποιεί στο υψηλό αξίωμά του. Ακόμη και στην περίπτωση, που είχε όλο το δίκιο με το μέρος του, δεν δικαιολογείται για ένα ήσσονος σημασίας θέμα, το οποίο αφορούσε τη θέση της ιδιαίτερης πατρίδας του στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, να λειτουργεί ως πολιτικός της δεκαετίας του ΄60 στη Βουλή του 2010. Για ένα ρουσφέτι, που όπως φαίνεται δεν έκανε ο Ραγκούσης, δεν εκτίθεται με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο ένας θεσμός.

Αυτό το μικροπολιτικό μήνυμα εξέπεμψε, χθες, στην κοινωνία ο πρόεδρος της Βουλής. Και μάλιστα σε μια περίοδο, που το πολιτικό σύστημα καταρρέει βαλλόμενο πανταχόθεν και η απαξίωση των πολιτικών έχει φθάσει στο ζενίθ.

Την κόντρα Πετσάλνικου-Ραγκούση, σχολίασε εύστοχα ο Τσίπρας, λέγοντας πως παρακολούθησε το απίστευτο: "τον Πρόεδρο της Βουλής να κατεβαίνει από την έδρα του και να εγκαλεί τον υπουργό".

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση, σήμερα κιόλας, για την ενέργεια του στελέχους του, που επέλεξε για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.