ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΘΑΒΟΝΤΑΙ» ΚΑΙ «ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΟΨΙΜΩΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ . . .

Γράφει το Mavro kounavi

- Δεκάδες χιλιάδες λαού συνέρευσαν το Σάββατο στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έκανε το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα τα τελευταία (πολλά) χρόνια. Η είδηση θάφτηκε από τα κανάλια και συγκεκριμένες εφημερίδες. Δεν πειράζει. Όταν οι μάσκες πέφτουν, η αλήθεια λάμπει και οι συνειδήσεις ξυπνούν. Ο φόβος της τάξης των κηφήνων και των πληρωμένων οργάνων τους για την επαπειλούμενη απώλεια των προνομίων τους μπορεί βέβαια να θάβει τέτοιες ειδήσεις, προετοιμάζει όμως την κηδεία του σάπιου συστήματός τους.

- «H κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις ασχήμιες τους, όπως ο αποκλεισμός των κρουαζιεροπλοίων και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, βρήκαν αναγνώριση από τον κ. Σαμαρά. Όσον αφορά στις επαναλαμβανόμενες ύβρεις τους, ισχύει η γνωστή συνταγή που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τον Πλουμίδη, τον Μπελογιάννη, τον Ζαχαριάδη, ακόμη και για τον Άρη Βελουχιώτη. Η μιζέρια. Οι ηττημένοι του χθες αναζητούν τη ρεβάνς σήμερα (!!!). Ελπίζουμε ότι η Ρηγίλλης θα σταματήσει να ......
.ταΐζει το ΚΚΕ όπως όταν ήταν κυβέρνηση. Τότε το στήριζε οικονομικά, τώρα ηθικά
»
. Αυτά τα καταπληκτικά δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνης, ουπς, του κόμματος του ΛΑΟΣ ήθελα να πω. Ενθυμείται τον εμφύλιο ο, λεβέντης τω παράστημα, βουλευτής. Είμαι βέβαιος ότι δε θα διστάσει ούτε στιγμή να ζωστεί τα ελληνικά άρματα προκειμένου να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Άρματα και πατρίδα που έχει άλλωστε επί μακρόν τιμήσει, υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία για 45 ολόκληρες ημέρες. Έβγαλε κι η μύγα κ. . .

- «Ένα δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται, έτσι όπως το διαβάσαμε όλοι με τα ελλιπή στοιχεία, δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο κ. Βοσκόπουλος». Ο (επίσημος) κυβερνητικός εκπρόσωπος περιγράφων υπόθεση αφορούσα έναν απλόν ιδιώτη «Σερνικόν» και το «αυτοκολλητάκι» του. Ακόμα και ρήτορες του πολιτικού μεγέθους Πεταλωτή έχουν ατυχείς στιγμές όταν καλούνται να σχολιάσουν υποθέσεις που άπτονται ζητημάτων ύψιστης εθνικής σημασίας όπως οι κολοσσοί του σύγχρονου εθνικού μας πολιτισμού. Είναι άλλωστε, ο κ. Βοσκόπουλος, η αφορμή για την οποία συμπέρανε κάποτε «ότι είναι ωραίος λαός οι Έλληνες» (η χρησιμοποίησις του γ΄ενικού προσώπου, αυτού του ουδέτερου παρατηρητή, αποδεικνύει την αντικειμενικότητα και ορθότητα της κρίσης) ο ευρισκόμενος στο «τσακίρ κέφι» ιδρυτής του Κινήματος. Σε μια φράση δοσμένη η επιτομή της πολιτιστικής συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο. Αναμένοντες εφόρμησιν Τσοβόλα προς συμπαράστασιν του λαϊκού βάρδου, ας ελπίσουμε ότι το κίνημα θα επαναφέρει τάχιστα από την αποστρατεία την ερμηνεύτρια της Φωσκολικής ηρωίδος «Σελήνης» ίνα αναπληρωθεί, τοιουτοτρόπως, μέρος του φωτός που απώλεσε η τουριστική μας καμπάνια ένεκα της παραιτήσεως της λαμπερής υπουργού.

Mavro Kounavi