Επιστολή σε Υπουργό

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Κύριε Χρυσοχοΐδη, Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Το όποιο φωτοστέφανο είχες δημιουργήσει γύρω από το πρόσωπό σου από τις επιτυχίες της αστυνομίας στο χώρο της τρομοκρατίας μαύρισε από την κάπνα των τελευταίων γεγονότων.

Τόσο από τον τραγικό θάνατο που προκάλεσαν οι γνωστοί σας άγνωστοι όπως έχει επικρατήσει να λέγοντα χρόνια τώρα, αλλά και των χθεσινοβραδινών (6/5/2010) όταν μαινόμενοι «πραιτοριανοί» επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο στη πλατεία Συντάγματος.

Δεν τιμά καθόλου πρώτα εσένα και μετά τα «όργανά» σου η εικόνα της υπερήλικης γυναίκας με το γεμάτο απορία καταματωμένο πρόσωπο.

Δες το, και αναγνώρισε στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας τη μάνα σου.

Πες μου τώρα πως νοιώθεις. Ελπίζω όχι άνετα.

Δίδαξε λοιπόν στα «όργανά» σου πρώτα ότι ......
πρέπει να σέβονται τον πολίτη που τους πληρώνει και να μη τον χτυπούν με τέτοια βιαιότητα και απρόκλητα.

Όχι να τις «τρώνε» από τους κουκουλοφόρους και να ξεθυμαίνουν στους υπερήλικες. Η «μαγκιά» είναι να πιάνουν τους αληταράδες που καίνε τον κόσμο και καταστρέφουν περιουσίες μπροστά στα μάτια τους.

Τους γονείς τους απλά να τους βοηθάνε αν θέλουν, να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο απέναντι. Αν δεν θέλουν δεν πειράζει θα βρεθεί κάποιος άλλος να το κάνει, ή θα περάσουν σιγά σιγά μόνοι τους.

Να κάνω και μια εκτίμηση.

Όταν η εξουσία καλύπτεται πίσω από ή επιβάλλεται μέσα από τα κράνη και τις ασπίδες των «πραιτοριανών», οι μέρες της είναι μετρημένες.

Γνώμη μου είναι και ο καιρός θα δείξει.